Târgu Neamţ: Focar Covid la Grădiniţa nr. 1, copiii rămân acasă

Peste 300 de copii au fost luați acasă de părinți astăzi, 15 martie, după ce a fost declarat focar Covid la Grădiniţa nr. 1 cu program prelungit din orașul Târgu Neamţ. Sunt trei adulți confirmați infectați și grădinița se închide pentru două săptămâni.

Decizia a fost luată de conducerea Liceului „Vasile Conta” împreună cu Direcția de Sănătate Publică Neamț, după cum ne-a declarat prof. Karina Cojocariu, directoarea liceului care are în subordine grădinița: „La momentul acesta, situaţia este sub control. Vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla. Cursurile vor trece pe online pe o perioadă de 14 zile, pentru că e mai bine să prevenim. Au fost depistate trei cazuri la angajaţi, două angajate de la bucătărie şi una de la spălătorie. Un caz confirmat PCR şi două cazuri confirmate cu teste rapide. Am sunat la DSP şi am luat decizia împreună cu Consiliul de Administraţie de a se trece la cursuri online. Părinţii au venit astăzi şi şi-au luat copiii acasă. Începând de mâine se va trece în online, aşa cum au hotărât şi cei de la DSP. Cei trei angajaţi ai noştri se simt foarte bine, iar părinţii au fost foarte înţelegători după ce li s-a explicat situaţia. Până la urma e vorba de sănătatea copiilor. Azi au fost testate toate educatoarele şi luni vom testa din nou”.

La Grădiniţa nr. 1 sunt înscrişi 345 de copii. Incinta în care funcționează grădinița trebuie dezinfectată temeinic în perioada următoare.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *