Alertă! 14 bolnavi Covid intubați în ATI Piatra-Neamț, unitatea mobilă promisă de Raed Arafat este la reparat

Astăzi, 6 aprilie, s-a atins un nou record trist: 14 bolnavi cu Covid sunt internați în secția ATI – toți intubați – la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Practic, capacitatea de a trata pacienții critici este depășită, din nou, fiindcă nici în UPU nu mai există posibilitatea suplimentării paturilor, în acest moment și nici variante de transfer la alte spitale din Moldova nu există. „Am raportat situația dimineață la București. Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției ne-a transmis că sunt nu locuri pentru transferul pacienților. Trebuie să ne descurcăm cum putem…”, declară dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical al spitalului județean.

Promis de Raed Arafat încă din data de 1 aprilie, într-o postare pe pagina sa de socializare, unitatea mobilă ATI n-a ajuns nici după o săptămână la Spitalul Județean Piatra-Neamț. Este vorba de unitatea mobilă care a deservit până acum spitalul Covid din Timișoara. Motivul întârzierii ține de chestiuni tehnice, după cum a precizat Alexandru Filimon, managerul spitalului județean. „Din câte am înțeles, unitatea mobilă ATI necesită unele reparații, de asta nu a ajuns încă la noi”. Situația este confirmată și de col. Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț, cel care a avut inițiativa să ceară conducerii DSU una din cele 5 unități mobile. „Am transmis solicitarea domnului dr. Raed Arafat după o videoconferință în care s-a discutat situația din secțiile ATI din țară. Știu că în acest moment unitatea mobilă ATI care a fost folosită la Timișoara necesită unele reparații, dar nu am alte informații concrete”.

În schimb, una din cele 5 unități ATI care funcționează a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Nu există explicații oficiale privind  raționamentul pentru care aceasta nu a fost trimisă la Piatra-Neamț.

Nimeni nu spune nimic despre ce se întâmplă la Spitalul mobil de la Lețcani, unde din Neamț au plecat foarte mulți bani.

C.I.

One comment

 • Ana

  aprilie 6, 2021 at 11:59 am

  Despre Lețcani cei mai în măsură să vorbească sunt cei care au făcut acest spital.
  Dacă nu-i întreabă nimeni.
  Se știe, oamenii educați nu vorbesc neîntrebați.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *