După ce au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bacău, pe 15 aprilie, doi dintre cei cinci inculpaţi din dosarul finanţărilor ilegale FC Ceahlăul, Cristina Mititelu şi Vasile Vişan, ocupă în continuare funcţii bine remunerate din bani publici, la judeţ.
Dacă pe Vasile Vişan, în calitatea sa actuală de consilier personal al preşedintelui CJ Neamţ, condamnarea definitivă cu executare nu îl afectează din punct de vedere profesional, preşedintele Ionel Arsene având un cuvânt de spus dacă rămâne sau nu consilierul său, altfel stau lucrurile în privinţa Cristinei Mititelu. Fost director juridic în momentul comiterii infracţiunii, ea a fost suspendată din această funcţie şi de la 1 august anul trecut ea a fost numită temporar pe funcţia de director adjunct al Compartimentului Juridic, până la ocuparea acesteia prin concurs, ca personal contractual.
Ce spune instituţia? “Până la această dată (26 aprilie – n.r.) nu s-au primit comunicările de la Curtea de Apel Bacău. În funcţie de ce scrie în motivările instanţei privind condamnările, Compartimentul juridic (al cărei director adjunct este Cristina Mititelu! – n.r.) ne va transmite ce se întâmplă mai departe“, a precizat Adrian Niţă, şeful Biroului Comunicare Imagine din CJ Neamţ.
Articolul 542 din Codul Administrativ prevede, referitor la Contractul individual de muncă al personalului contractual, la litera f) “persoana să nu fi fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea“. De asemenea, litera g) prevede “nu execută o pedeapsă complementară prin care i-a fost interzisă exercitarea dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sau faţă de aceasta nu s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii“.
Despre faptele pentru care au fost condamnaţi Mesagerul de Neamţ a scris în mai multe rânduri, detalii găsiţi aici.
Mai departe este datoria conducerii CJ Neamţ să-şi facă curăţenie în propria ogradă.
Angela Croitoru
2 comentarii
Condamnarile, in societatea romaneasca, sunt semne de “noblete” profesionala.Numai buni sa lucreze la stat!
,,În funcţie de ce scrie în motivările instanţei privind condamnările,, ?! Adrian Niţă (şeful Biroului Comunicare Imagine) , la asemenea ,,comunicare ,, tu ce mai cauti acolo ?