Leonard Bibirig a plecat la Vaslui ca să aibă de unde se întoarce în fruntea Poliţiei Neamţ

Comisarul şef Leonard Bibirig, abia reintrat în pâine la SAS Vaslui de pe 12 aprilie, după ce i-a expirat împuternicirea în funcţia de adjunct al IPJ Neamţ, se întoarce în fruntea Poliţiei Neamţ. Astăzi, 20 aprilie, decidenţii de la Capitală au trimis la IPJ Neamţ documentul prin care dispun împuternicirea lui Bibirig pe funcţia pe care până acum a fost împuternicit comisarul Mihai Osoianu. Practic, s-a făcut o rocadă, pentru că legea nu permite o împuternicire mai mare de un an pe aceeaşi funcţie. Aşadar şefia Poliţiei Neamţ arată ca şi până acum, cu Mihai Osoianu girând atribuţiile de inspector şef, diferenţa făcând-o atribuţiile de coordonare. Dacă timp de un an Leonard Bibirig a avut în subordine Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul Poliţiei Rutiere, de acum încolo se va ocupa de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi de Serviciul de Investigaţii Criminale şi va coordona inclusiv Arestul.

Pentru cine nu ştie, Leonard Bibirig, fost mare handbalist,  s-a născut la Vaslui în 1970 și a debutat la echipa Moldosin. A venit la Piatra-Neamț în 1996 și a jucat la Fibrex Săvinești, până în 2004 când s-a destrămat echipa. A câștigat 3 titluri de campion al României, 3 cupe ale României și a avut două participări în grupele Ligii Campionilor. De 3 ori a fost desemnat cel mai bun handbalist al județului Neamț, a participat la cele mai importante competiții intercluburi și a jucat pe postul de inter stânga.

În Poliţie lucrează din anul 2005 şi a ajuns deja la gradul de comisar şef. A activat atât la CS Dinamo Bucureşti, cât şi la Serviciului Resurse Umane din cadrul  IJP Suceava, iar ulterior ca şef al Serviciului Acţiuni Speciale (mascaţii), funcţie de pe care a fost detaşat la Neamţ. De remarcat este că niciuna dintre structurile în care a lucrat nu instrumentează dosare penale.

C.M.