Parchetul Bicaz instituie ”armistițiul” de la Grințieș: pumnul primăriței n-a lovit penal fața viceprimarului

După nenumărate ieșiri publice lacrimogene și penibile în media locală, regională și mai ales centrală, viceprimarul de Grințieș a primit astăzi, 8 aprilie, o lovitură directă de la Parchetul Bicaz, care a constatat că nu fost bătut de primăriță.

Plângerea lui la adresa Anei Buștihan a fost soluționată cu „succes” pe toată linia. Procurorul de caz a dispus clasarea cauzei privind infracțiunea privind sustragerea și distrugerea de înscrisuri (Alin Crețu a acuzat-o pe primăriță că a rupt un document de la Ocolul Silvic) și clasarea cauzei privind infracțiunea de ultraj, întrucât ”nu există probe că numita Buștihan Ana a săvârșit infracțiunea”. Pe de altă pate, nici plângerea primăriței referitoare tot la ultraj nu s-a concretizat într-un dosar penal, procurorul constatând că ”fapta nu există”!

Decizia Parchetului Bicaz vine la două zile după ce Alin Iosif Crețu s-a plâns într-o postare de pe contul lui de Facebook de angajații primăriei, care au trimis prefectului de Neamț un memoriu împotriva lui. ”Pun această revoltă pe seama demersului inițiat împreună cu colegii mei consilieri locali, de a TRANSPARENTIZA activitatea atât a Consiliului Local, cât și a primăriei Comunei Grințieș. Noțiunea de colegialitate de care dau dovadă ai mei colegi, angajați ai primăriei Grințieș, pare a fi condusă de deviza o mână spală pe alta”.

Prefectura Neamț a trimis un jurist să medieze situația iar viceprimarul a inițiat o petiție online prin care cere publicarea a două rapoarte de control ale Curții de Conturi, din anii 2017 și 2019. Vicele consideră că demersurile lui de a face publice diversele nereguli din primărie sunt adevăratele motive pentru care salariații sunt supărați pe el.

Revenind la atmofera de lucru din primărie, cu un viceprimar izolat, la cerere, în mansardă, care refuză orice conversație cu angajații, comunicând doar în scris, dar solicită permanent transparență, decizia Parchetului Bicaz ar fi putut fi un sol de pace sau măcar un armistițiu. Dar, probabil, că la fel ca într-o luptă veritabilă, după înfrângere, viceprimarul se va replia și va porni un nou atac.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.