“Părinţi” monstruoşi: şi-au înfometat, bătut şi violat copiii

Fapte de coşmar au fost descoperite într-o “familie” din Dumbrava Roşie, după ce băiatul cel mai mare a fugit de acasă, nemaisuportând ororile la care era supus. La audiere, copilul, care urmează să împlinească 14 ani, a spus că a fost bătut şi înfometat, violat de mama lui şi supus mai multor „corecţii” de către ambii „părinţi”. Femeia, care are 39 de ani, a rămas văduvă, cu doii copii: băiatul de nici 14 ani şi o fetiţă de 8 ani. Şi-a refăcut viaţa cu un bărbat de 47 de ani, iar cu acest concubin mai are un băieţel, în vârstă de 3 ani. Toţi copiii au fost maltrataţi de ambii de ambii adulţi care ar fi trebuit să le poarte de grijă, iar cei mai mari au fost agresaţi şi sexual.

La data de 13 aprilie 2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie Piatra-Neamţ au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane, o femeie în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată şi agresiune şi agresiune sexuală în formă continuată şi faţă de concubinul acesteia, în vârstă de 47 de ani, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului şi agresiune sexuală în formă continuată. Acuzaţiile privesc fapte comise în perioada 2014-2020, victimele fiind fiul şi fiica inculpatei, respectiv fiul inculpaţilor, faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie socială. Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu în condiţiile în care victima infracţiunii de viol, adică fiul inculpatei a fugit de la domiciului, poliţia fiind implicată în acţiuni de căutare”, a declarat procurorul Mugurel Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ.

Băiatul de 14 ani a fugit de mai multe ori de acasă până acum, mai cu seamă pe parcursul acestui an. Poliţiştii l-au găsit de fiecare dată în acelaşi loc, la un prieten de vârsta lui, de prin vecini. Probabil nici lui nu i-a povestit prea multe din suferinţele lui. După ce l-au găsit, poliţiştii au fost mai insistenţi şi l-au determinat să vorbească. Şi aşa s-a descoperit ororile dintr-o familie aparent normală, care avea, teoretic, de crescut, educat şi format 3 copii. Faptic, băiatul cel mai mare este deja îngrozitor de traumatizat şi e dificil de spus acum în ce măsură va reuşi să-şi şteargă din minte trecutul, chiar cu consiliere de lungă durată. La rândul ei, fetiţa, care a fost agresată sexual de ambii „părinţi”, are de depăşit traume severe. Singurul cu şanse reale şi rapide de recuperare este copilul de 3 ani. În cazul lui, fratele mai mare a fugit la timp de acasă.

Ambii adulţi au fost reţinuţi de poliţişti şi preyentaţi instanţei, care a decis: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra – Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii T. I.-M. şi I. A.. Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.04.2021 şi până la data 12.05.2021, inclusiv a inculpaţilor: T. I.-M., studii 10 clase, fără ocupaţie, aflată în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetată în dosarul penal nr. 729/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra – Neamţ, pentru comiterea a trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului (persoane vătămate T. D., Trifan A.-M. şi I.C.), viol în formă continuată  (persoană vătămată T. D.), şi agresiune sexuală în formă continuată (persoană vătămată T. A. M.),; I. A., . studii medii, fără ocupaţie, aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 729/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra – Neamţ, pentru comiterea a trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului (persoane vătămate T. D, T. A.-M. şi I. C.), prev. şi agresiune sexuală în formă continuată (persoană vătămată T. A. M.). În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor”.

C.M.