Prefectul de Neamț dorește sprijin reciproc din partea clerului

Astăzi, 28 aprilie, prefectul de Neamț George Lazăr a avut o întâlnire cu reprezentanții Protopopiatului nemțean, la care a participat și primarul municipiului Piatra-Neamț.

O temă importantă de discuții a reprezentat-o organizarea în bune condiții a sărbătorilor de Paște care se apropie. „Am avut astăzi deosebita plăcere să particip la o întrevedere cu Preoții Protopopi din Neamț, alături și de Primarul Municipiului Piatra-Neamț. Am avut discuții extrem de pozitive în consonanță cu Sărbătorile Pascale și măsurile care trebuiesc respectate. Am dat asigurări prin intermediul Părinților Protopopi către toți Preoții, cât și credincioșii ortodocși, că instituțiile statului vor asigura o bună desfășurare a evenimentelor prilejuite de Sfânta Înviere și vom fi alături într-o bună gestionare”.

La reuniunea găzduită la Palatul Administrativ s-a atins și subiectul campaniei de vaccinare. Prefectul George Lazăr a dorit un răspuns ferm din partea clerului, pentru care autoritățile s-au angajat de sprijin reciproc. „Un alt aspect discutat a fost rugămintea de a implica într-un mod proactiv întreaga obște de preoți în campania de vaccinare, de a da mesaje corecte și instituționale credincioșilor pentru a se vaccina. Am primit asigurări că vom avea susținere și deschidere pe această linie, motiv pentru care le mulțumesc frumos și îi asigur de întreaga deschidere a Instituției Prefectului Judetul Neamț în gestionarea și susținerea oricăror aspecte ce țin de Sfânta Biserică Ortodoxă și de funcționarea interinstituțională. Și eu, în calitate de Prefect al județului Neamț și dl. primar al municipiului Piatra-Neamț suntem oameni credincioși și fii ai Bisericii Ortodoxe, care, prin natura funcțiilor pe care le ocupăm, vom sprijini întotdeauna bunele relații cu Biserica și vom stărui în gestionarea aspectelor de interes”.

M.N.