Vlad Voiculescu demis din funcția de ministru al Sănătății

Actualizare ora 16.00: Se anunță vremuri grele pentru coaliția de guvernare. Președintele USR PLUS, Dan Barna a caracterizat decizia de demitare a lui Vlad Voiculescu ca fiind „unilaterală și imatură politic”. El a mers chiar mai departe, afirmând că actualul premier, Florin Cîțu, nu mai beneficiază de susținerea partidului USR PLUS: „Decizia luată ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce coaliția (…) Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. (…) Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a declarat Dan Barna.

Actualizare 12.10: Reacție foarte dură din partea unuia dintre liderii importanți ai USR PLUS, Dacian Cioloș, care arată că sunt tensiuni majore în coaliția de guvernare după decizia de astăzi privind demiterea lui Vlad Voiculescu: „Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil.

Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public.
Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a postat Dacian Cioloș pe o rețea de socializare.

Actualizare: Prima reacție la nivel local la decizia de demitere a lui Dan Voiculescu vine de la deputatul USR PLUS, Iulian Bulai care anunță pe o rețea de socializare: „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum.

Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă!”.

Știre inițială: Miercuri, 14 aprilie, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății. Decizia a venit după o întâlnire între primul Florin Cîțu și liderul USR PLUS Dan Barna, acesta din urmă asigurând și interimatul funcției.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Scandalul în legătură mutarea pacienților de la spitalul „Foișor” în miez de noapte pentru a deveni spital COVID și tragedia de la spitalul „Victor Babeș” unde trei pacienți și-au pierdut viața au marcat sfârșitul celui de al doilea mandat al lui Dan Voiculescu la portofoliul Sănătății. În afara acestor evenimente, o altă problemă apărută chiar aseară a fost ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan care modifica unele criterii pentru impunerea carantinei în localități. Acest nou ordin ar fi impus carantinarea Bucureștiului, conform dcnews.ro.

Alături de Dan Voiculescu a fost demisă și secretarul de stat în Ministerul Sănătății. Andreea Moldovan. „Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi“, a mai declarat premierul.

(Vlad B.)

One comment

 • AS

  aprilie 14, 2021 at 2:17 pm

  Adevărul este că sistemul medical de excepție din această țară, numai prin demiterea miniștrilor poate fi pus pe picioare.
  La câte se întâmplă prin spitalele patriei, ar trebui să găsim varianta: ministrul sănătății pentru o zi. Avem suficienți parlamentari ca să punem în practică isprava asta.
  Și iac-așa, se poate înfrupta fiecare, își mai angajează câte unii niște neamuri prin spitale, se mai încheie niște contracte cu sistemul, se mai repară pe ici pe colo câte un salon, se mai vinde o mască, un dezinfectant, un CT … Dacă ești un ministru bine organizat, în 24 de ore, te-ai scos!
  Ca să nu mai zic, într-un singur an, cu un ministru pe zi, scoatem sănătatea din xxxxT.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *