7% dintre nemțeni s-au vaccinat complet, apar primele două puncte drive-through de week-end

Sunt 52.121 nemțeni care s-au vaccinat de la începutul campaniei, în 4 ianuarie și până pe 7 mai, potrivit ultimelor date transmise de prefectul George Lazăr. Dintre acestea, 35.430 de persoane au primit și a doua doză, ceea ce înseamnă aproximativ 7% dintre nemțeni vaccinați complet.

Ritmul de vaccinare a crescut constant, odată depășită prima sincopă la furnizorul serului Pfizer și pe măsură ce s-au deschis noi centre. Practic, din 17 martie, când erau vaccinați 1.001 nemțeni pe zi, numărul s-a dublat și a ajuns la 2.034 de persoane în ultima zi de raportare, 7 mai. În paralel cu centrele de vaccinare, autoritățile au trimis în teren echipe medicale care au administrat serul mai ales în localitățile din mediul rural situate la distanță mare de centre. Săptămâna trecută, în cele trei zile dedicate vaccinării persoanelor neprogramate, inițiativa Direcției de Sănătate Publică Neamț a fost o reușită, 1271 de persoane au primit serul la cele 3 centre dedicate în Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț, în intervalul orar 17.00-20.00.

Ritmul de 2.120 de vaccinuri care se pot administra doar în centrele fixe va fi crescut după ce vor fi deschise două puncte de vaccinare drive-trough în Piatra-Neamț și în Roman. Aceste două puncte vor funcționa în week-end, după cum a declarat prefectul de Neamț în direct la emisiunea „Cafeaua de dimineață”  de astăzi, 10 mai.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *