Echipele mobile vaccinează în 17 comune. Aproape 61.000 de nemțeni au primit o doză

În perioada 24-28 mai, echipele de vaccinare mobile sunt prezente în 17 localități din Neamț pentru administrarea serului celor care vor și nu s-au programat. Localnicii din Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești și Cândești trebuie doar să-și anunțe intenția la primărie. „Asistenții medicali comunitari și asistenții sociali sunt cei care se ocupă de informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.

Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Numărul medicilor de familie care s-au înscris și vaccinează în cabinete a ajuns la 96. De la începutul lunii mai și până acum, medicii de familie au administrat serul în doză unică la 1.406 persoane.

Campania de vaccinare în Neamț se derulează și în week-end, la cele două puncte drive-thru din parcările a două mari centre comerciale din Piatra-Neamț și Roman. „Cele două centre funcționează sâmbăta și duminica, între orele 9-21, în parcările celor mai mari complexe comerciale din Piatra Neamț și Roman. Sunt organizate patru fluxuri de vaccinare, unde doritorii se pot vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare. Vaccinul utilizat este Pfizer. În acest week-end, al doilea de când funcționează centrele, au fost vaccinate 438 de persoane. În total, de la începutul acțiunii, au fost vaccinate 1.164 de persoane. Scopul este sa acceleram campania de vaccinare și în același timp sa facilitam accesul persoanelor doritoare la vaccin. DSP mulțumește echipelor vaccinatoare din centrele de vaccinare, medicilor de familie, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit.

Mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și recomandam tuturor să se vaccineze! Vaccinarea este singura soluție viabilă pentru o viață normală! În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi!”, a adăugat șeful DSP Neamț.