Fix în pix. O definire perfectă a politicianului român din 2021

Bugetul Capitalei

Ascultând sau citind noi diverse discursuri, dezbateri ori postări românești, de an 2021, difuzate și apărute cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, urmărindu-le cu oarecare spirit critic,ne-a rămas, dintre toate, folosirea într-un discurs blând, împăciuitorist și luminat, al unui preot dăruit cu har, o definire perfectă a politicienilor români, în marea lor majoritate. O definire simplă, imbatabilă, în fapt un singur cuvânt: farisei.

Și nu vorbim aici despre acei membri ai unor grupări iudaice minoritare, care promovau respectarea strictă a legilor scrise sau nescrise, ci despre ipocrizie, fățărnicie și prefăcătorie, sinonime ale fariseismului de pe malul Dâmboviței.

Farisei dezbătând bugetul Capitalei

Cu sau fără vrerea noastră, lumea se schimbă, viața noastră devine din ce în ce mai controlată, dar încă nu pricepem de ce ni se dă aer cu porția și de ce, spre exemplu, nici în luna mai nu este aprobat bugetul Capitalei patriei noastre. Fiindcă, aflăm ulterior, fariseii nu se împacă pe dreptul de semnătură al viceprimarului userist cu plus, privind sistemul medical bucureștean. Adică el, cu Voiculescu ăla ciudat în spate, să poată numi de la directori de spitale, până la asistente și brancardieri. Pare o tâmpenie, dar aici se joacă miliarde de euro. Și dă liber la cumătrisme, nepotisme, amante, poate și amanți, dracul mai știe,să nu mai vorbim de sistemul farmaceutic, unde balta are pește. Repet, lumea în care trăim se schimbă uluitor de repede.

Este uimitor cum, totuși, de Paște, nu mai vezi la televizor statistici alarmante, cu infectați și morți, nu mai vezi, decât rar, imagini din spitale, a scăzut totul sub 3%, s-a îngălbenit codul roșu, peste tot sunt înghesuieli, la piață, la mare, la biserici, dar s-a mărit, surprinzător, coada la vaccinare, la Drive-thru.

Un pacient pe minut

Cică este buluceală la centrul de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Statistica arată că se realizează un vaccin în fiecare minut.

„Vreau să le mulţumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Cîţu pe Facebook.

În plus,aproape toate posturile TV au prezentat, în contrapartidă cu statisticile nasoale, miracolul cu catamaranul.

Distracție în largul mării, pe un catamaran de lux. Este propunerea pe care o face un antreprenor din Constanța turiștilor care vor veni weekend-ul viitor pe litoral. Catamaranul va porni în croazieră chiar de 1 Mai, odată cu deschiderea sezonului estival.

Astăzi, în prima zi de Paști, ne întrebăm și noi, care în sfârșit, am mai stat cu familia:

Pe unde se bronzează Johannis, pe unde dansează Orban, pe unde își face planuri Barna, pe unde se odihnește neobositul Câțu, câți pomi a mai plantat  doamna Raluca, de 1 Mai? Iar această întrebare poate  fi multiplicată pentru toți componenții Guvernului României, pentru secretarii lor de stat, pentru deputații și senatorii care au fost aleși, cu o prezență jenantă, în Parlament.

Fiindcă, pe bune, chestia cu Paștele le-a ieșit: Prea Fericitul a spus de bine de mască și vaccin, poliția a fost omniprezentă dar blândă, lumea cică se bulucește la vaccin, iar ei, politicienii, aleșii poporului, după un început de an de muncă infernală, au avut parte de o destul de lungă minivacanță. Urmează, iar, defilarea fariseismul. Adică prefăcătorie, ipocrizie și fățărnicie.

Să fie primit!

Cristian TIMOFTE, corespondent de la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *