Noutate. Târgu Neamţ:  Acces online la serviciile publice prin aplicaţia REGISTA

La nivelul primăriei oraşului Târgu Neamţ a fost implementată aplicaţia Regista, prin intermediul căreia cetăţenii au oportunitatea de a accesa servicii publice online. Digitalizarea instituţiei facilitează comunicarea cu primăria, oferind posibilitatea tuturor cetăţenilor de a avea acces la serviciile instituţiei evitând astfel deplasările la sediul primăriei şi de a economisi timp.

Prin intermediul aplicaţiei Regista se pot depune cereri online pentru diverse documente către toate compartimentele din cadrul instituţiei, se pot face sesizări pe harta digitală a oraşului, se poate verifica starea solicitărilor depuse, se pot face programări în audienţă către conducerea instituţiei, se pot face cereri la documentele de interes public, se pot plăti online taxele şi impozitele locale, precum şi amenzile, prin intermediul platformei Ghiseul.ro.

Pentru a putea folosi aplicaţia, fiecare contribuabil trebuie să îşi creeze un cont folosind un e-mail şi o parolă personală. Cetăţenii pot folosi aplicaţia prin intermediul următorului link: https://targuneamt.regista.ro/ sau de pe site-ul oficial al primăriei .

Din punctul meu de vedere această aplicaţie este binevenită şi vine în ajutorul cetăţeanului care va scuti o grămadă de timp şi nu va mai fi nevoit să facă drumuri la primărie. Este o aplicaţie mai mult de cât utilă şi chiar facem apel la cetăţeni să utilizeze această aplicaţie. Ca şi un detaliu aplicaţia poate fi utilizată şi în limbile engleză, germană, rusă, maghiară şi sârbă”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Apopei.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *