Peste 4.500 de elevi de-a VI-a din Neamț susțin miercuri evaluarea națională

Mâine, 12 mai, elevii de clasa a VI-a încep evaluarea națională, cu proba scrisă la limbă și comunicare. Joi, 13 mai, vor susține proba la matematică și științe ale naturii. Testarea este așteptată după un an de pandemie și școală mai mult online, mai ales că anul trecut nu s-a mai organizat. Evaluarea de acum se susține în a doua săptămână de școală după vacanța de primăvară de o lună de zile și cu prezența fizică a elevilor.

În județul Neamț sunt 4.563 de elevi, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. Participarea este benevolă, notele nu sunt trecute în catalog, decât dacă elevul dorește. În schimb, rezultatele se discută cu părinții, profesorii ar urma să adopte măsuri de recuperare a lipsurilor elevilor. În principiu, evaluarea la clasa a VI-a este importantă și pentru o primă orientare a elevilor către ce școală ar urma după gimnaziu.

Săptămâna viitoare urmează evaluarea națională a elevilor de a IV-a. În data de 18 mai este proba la română și pe 19 mai la matematică. Sunt 4.177 de elevi în Neamț. Cei 3.866 de elevi de clasa a II-a din județ vor susține proba scrisă la română pe 25 mai, citirea pe 26 mai și proba scrisă la matematică pe 27 mai.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *