Piatra-Neamț: Conferința de lansare a proiectului EDURIGHTS4GIRLS aplicat de Inspectoratul Școlar Neamț

Astăzi, 17 mai, la Piatra-Neamț a avut loc conferința de lansare a proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, la care Inspectoratul Școlar Județean Neamț este partener. Proiectul este derulat de Asociația GO-AHEAD București și al doilea partener este Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare. La conferința de lansare au fost prezenți managerii din proiect și directorii a 7 școli din județul Neamț selectate pentru implementarea programului, iar directorii celor 7 școli din Suceava au participat on-line.

Prof. Mihai Obreja, inspector școlar general a vorbit despre sprijinul pe care 240 de eleve și 100 de profesori din Neamț îl vor primi pentru acces egal la educație, diminuarea discriminării și violenței de gen, pentru dezvoltare personală și terapie. Timp de doi ani, cât durează proiectul, circa 1.300 de persoane vor fi informate despre drepturile omului și combaterea discriminării de gen. Din județul Neamț au fost selectate în program Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Piatra-Neamț, Liceul “Gh. Ruset Roznovanu” Roznov, Liceul “Carol I” Bicaz, Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, Colegiul Tehnic “Miron Costin” Roman, Școala Profesională – comuna Valea Ursului și Liceul “Mihail Sadoveanu” Borca.

Maria Teodoreanu, reprezentantul ASSED Suceava a vorbit despre expertiza organizației non-guvernamentale în derularea proiectelor europene destinate formării profesionale a tinerilor.

Dana Jigman, manager proiect din partea GO-AHEAD a punctat despre importanța acestui proiect dedicat fetelor din comunitățile rome, dar nu numai, din județele Neamț și Suceava.

Proiectul este finanțat cu suma de 248.853,72 euro prin programul Active Citizens Fund România de către Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Vor beneficia direct cel puțin 480 de eleve din 14 unități de învățământ din Neamț și Suceava și 210 cadre didactice, informațiile urmând să ajungă la peste 2.000 de persoane din comunitățile vizate. Sunt prevăzute 3.300 ore de dezvoltare personală, terapie, consiliere pentru cele 480 eleve din grupuri vulnerabile și preponderent din mediul rural, 336 de ore de dezvoltare personală și terapie pentru cei 210 profesori, campanii și evenimente pentru 2.000 de părinți, profesori, elevi, membri din comunitate.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *