Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț. Bugetul Publiserv și Comisia rutieră în centrul atenției

După ce mai bine de un an Comisia pentru analiza şi asigurarea fluidizării circulaţiei rutiere în municipiul Piatra Neamţ nu s-a mai întrunit, miercuri, 2 iunie, de la ora 14,00, primarul Andrei Carabelea convoacă o şedinţă extraordinară pentru numirea aleşilor locali în această comisie. Între timp configuraţia Consiliului Local s-a schimbat după alegerile din 2020 şi, ca atare, şi comisia trebuie refăcută.

Potrivit proiectului, în componenţa comisiei ar urma să intre Alin Lehăduş (PRO România), Cristian Mihalcea (PSD) şi Ciprian Enache (ALDE), dar aleşii locali pot veni şi cu alte propuneri decât cei nominalizaţi. Din comisie vor mai face parte specialişti în proiectare rutieră, reprezentanţi ai Primăriei, Publiserv, Poliţiei Municipiului şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ şi celor două societăţi ce administrează parcările Parking şi X Data Soft, care urmează să fie numiţi de către primar după această şedinţă.

Ultimele două şedinţe au avut loc online pentru că au fost mulţi consilieri locali indisponibili sau plecaţi din localitate. Avem nevoie să organizăm această comisie rutieră pentru că sunt multe lucruri care trebuie să fie analizate în cadrul comisiei, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Comisia este cea care analizează şi locaţiile pentru parcări, dar are un cuvânt de spus şi în privinţa lucrărilor ce vor demara în această vară pe coridoarele de mobilitate.

Al doilea proiect se referă la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Publiserv SRL pentru acest an. Din Nota de fundamentare rezultă că veniturile totale ale societăţii vor fi de aproximativ 12 milioane de lei, cu 534.000 lei mai mare decât anul trecut, cheltuielile totale ar depăşi 11 milioane de lei, fiind cu 492.000 de lei mai mari decât în 2020. Şi profitul estimat pentru acest an ar fi ceva mai mare, undeva la 341.000 de lei.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *