Video. A început recensământul agricol

Lucrările recensământului agricol, organizat de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne încep astăzi, 10 mai. Colectarea datelor se va încheia la sfârşitul lunii iulie. Pe teren vor fi 574 de recenzori, aflaţi sub coordonarea a 109 recenzori şefi, aceştia din urmă având în subordine 5-6 sectoare din judeţul Neamţ. Recenzarea se face în baza unei aplicaţii informatice, tip chestionar, pe tablete, iar datele colectate vor fi utilizate strict pentru prelucrarea statistică.

În OUG nr. 22/2020, care legiferează modul de desfăşurare, există şi sancţiuni, amenzile de până la 3.000 de lei urmând să fie aplicate pentru refuzul de a da informaţii, pentru împiedicarea recenzorilor de a lua un interviu sau pentru furnizarea unor informaţii eronate.

Datele colectate pe parcursul recensământului agricol fac referire la anul 2020. Procesarea statistică a datelor se va finaliza în martie 2022, iar analiza şi structurarea datelor în decembrie anul viitor.

Redactor: Angela Croitoru

Imagini şi montaj video: Bogdan Călian

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *