Video. Scandal pentru taxe la cimitir

Astăzi, 26 mai, în jur de 40 de oameni, reprezentanții firmelor care fac lucrări funerare în cimitir, s-au adunat la poarta Cimitirului Pietricica din Piatra-Neamț, nemulțumiți că li s-a interzis accesul.

Firma care gestionează administrarea cimitirului, M&D Mens SRL, vrea încă de ieri să încheie noi contracte, la noi tarife și a decis ca doar cei care semnează noile contracte să poată efectiv face lucrările în interiorul cimitirului.

Este vorba de taxa de prestație, care este de 500 lei acum (față de 370 lei) și care trebuie achitată administratorului cimitirului de firma care vrea să facă lucrări funerare în vederea obținerii autorizației ( din care se achită apa, salubritatea, curentul electric, redevența șa primărie) și garanția de bună execuție, care este 25% din valoarea contractului, dar nu mai puțin de 500 lei.

Constructorii sunt nemulțumiți de tarifele majorate conform Regulamentului de organizare și funcționare a cimitirelor umane din Municipiul Piatra Neamț, aprobat de Consiliul Local. Administrația cimitirului este nemulțumită că nici până acum nu se respectau clauzele contractuale, mai ales în ce privește curățenia la finalul lucrărilor.

Situația a fost ținută sub control de echipaje de poliție și jandarmi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *