200 de bolnavi internați în acest week-end în Spitalul Județean Neamț

Este plin de bolnavi gravi la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde în cele două zile de week-end (19-20 iunie) au fost internați circa 200 de oameni.

Mulți au ajuns acum la spital, după ce acesta s-a golit de pacienți cu covid și din 16 iunie se permite accesul bolnavilor care până acum erau duși la Spitalul Roman. „Sunt pacienți gravi, mulți dintre cei care s-au prezentat la UPU în aceste zile. Numai sâmbătă și duminică au fost câte 100 de bolnavi internați, din toate patologiile. Sunt ocupate toate cele 6 paturi ATI pentru pacienții cu test negativ, dar, deocamdată, fără intervenții chirurgicale mari, doar cazuri urgente. În rest, pacienți cu covid mai sunt 10”, a declarat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical interimar. Cei mai mulți bolnavi care s-au prezentat la spital zilele acestea și au fost internați sunt în secțiile Psihiatrie, Cardiologie, Neurologie.

Managerul Alexandru Filimon a dat asigurări că fiecare medic șef de secție s-a preocupat de igienizarea și dezinfecția necesare. „Am discutat cu medicii șefi de secție și fiecare s-a implicat în realizarea condițiilor obligatorii pentru internarea pacienților. S-a realizat nebulizarea în secții, chiar dacă mai sunt mici probleme punctuale, se rezolvă și acestea. În policlinică s-a făcut o curățenie temeinică, în acest week-end, mai ales la parter unde este trafic intens. Inclusiv s-a ceruit pardoseala, pentru că vrem să asigurăm pacienților condiții sigure”.

Astăzi, 21 iunie, în județul Neamț mai sunt 40 de persoane infectate. Reamintim că în acest moment mai sunt alocate 148 de paturi pentru pacienți covid, din cele 883 câte are aprobate spitalul județean. Așa cum a fost reorganizat și aprobat de DSP Neamț, circuitul bolnavilor este unul singur: mai întâi la UPU, unde sunt testați la coronavirus, investigați pentru afecțiunile de care suferă și apoi sunt internați cei care au nevoie de îngrijiri medicale.

C.I.

2 comments

 • Gabriela Lungu

  iunie 21, 2021 at 12:56 pm

  Fac mentiunea distinsei redactii, ca policlinica a fost igienizata in totalitate si in special corpul A de la parter pana la etajul al doilea,inclusiv scarile de evacuare in situatii de urgenta, de catre o firma care a castigat licitatia pentru aces lucru si care s-a ocupat de spalare, decapare si polișare a tarchetului de pe scari, holuri si cabinete.
  Cu deosebit respect!
  Gabriela Lungu asistent medical principal, coordonator Ambulatoriu

  Răspuns

 • Joker

  iunie 21, 2021 at 5:05 pm

  Spuneti si ca sporul Upu este acum de doar 55%,mai mic decat cei de la Ambulanța 😀 care de obicei sunt simpli cărăuși, scapă imediat de caz,il trantesc la poarta Upu cu viteză maximă!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *