ACTUALIZARE COD GALBEN în Neamţ: 3 zile cu ploi şi vijelii

ACTUALIZARE: ANM a actualizat informarea meteo cu o avertizare COD GALBEN pentru zona de munte a judeţului Neamţ. Aceasta este valabilă astăzi, 8 iunie, până la ora 21:00.

“În Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp, precizează ANM. (M.C.)

***************

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de “instabilitate atmosferică temporar accentuată”, valabilă pentru intervalul 8 iunie, ora 12:00-10 iunie, ora 23:00.

“Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, se precizează în informare. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *