Avertizări de ploi abundente (portocaliu+galben) pentru judeţul Neamţ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de ploi abundente pentru judeţul. Avertizările sunt împărţite pe două intervale de valabilitate. Primul dintre acestea este sâmbătă, 19 iunie, până la ora 23:00, zona de munte a judeţului Neamţ fiind avertizată cu cod portocaliu, iar cea de şes cu cod galben.

PORTOCALIU: “În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova”, menţionează meteorologii.

GALBEN: “În jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp”, precizează ANM.

Al doilea interval de valabilitate este 19 iunie, ora 23:00-20 iunie, ora 23:00, judeţul Neamţ fiind avertizat cu cod portocaliu.

“În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp. Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei”, prognozează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *