Calendarul concursului pentru viitorii directori de școli, în dezbatere publică

Din 21 iunie ar putea  începe înscrierea candidaților la concursul pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în școli, potrivit calendarului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Pot participa la concurs profesorii cu minim 5 ani vechime, titulari, nemaifiind obligatoriu să fie experți în management educațional. Înscrierea se va încheia pe 30 iunie, iar după evaluarea dosarelor, pe 9 iulie va fi publicată lista profesorilor admiși.

Concursul va începe pe 27 iulie 2021 și va consta într-o probă scrisă cu durata a două ore cu 50 de întrebări cu un singur răspuns. Vor fi evaluate capacitățile cognitive și abilitățile de management și conducere, potrivit metodologiei de concurs lansată în dezbatere publică. Din tabelul de mai jos rezultă că această probă va fi una care să permită selectarea candiidaților la aceste funcțșii, nu neaparat pe una dintre ele. După aflarea rezultatelor, în septembrie, cei admiși depun opâiuni penru unitatea unde candidează, după care urmează interviul, care se va  desfășura în perioada 11 octombrie – 26 noiembrie și va dura o oră pentru fiecare candidat. Nota la interviu va conta 60% în nota finală. Nota minimă de promovare este 7.

În perioada 6-8 decembrie vor fi validate rezultatele finale, urmând ca noii directori și directori adjuncți să fie numiți începând cu data de 10 ianuarie 2022.

5iun draft Calendar concurs directori

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *