Fost „academician” al lui Țâță arestat alături de alți 6 dealeri de cocaină și cannabis. Video

Azi noapte, 22 iunie, spre miezul nopții, Tribunalul Neamț a decis arestarea celor 7 tineri acuzați că s-au organizat într-o grupare de trafic de cocaină și cannabis. Ei au fost reținuți în urma descinderilor ofițerilor coordonați de DIICOT Neamț, de luni, 21 iunie, la locuințele a 6 suspecți din Piatra-Neamț și la unul din Iași.

Cu toții sunt cunoscuți anchetatorilor și ce face din acest nou caz unul interesant este că fiecare dintre ei a avut sau mai are proces în curs, tot pentru trafic de droguri. Printre cei arestați este și Vasile George Săbiuță, fost „soldat” în Academia Infractorilor lui Adrian (Țâță) Botez și „reprofilat” pe droguri. Gabriel Mantu și soția sa Marsilia au fost condamnați definitiv pentru trafic de droguri (le vindeau liceenilor din Piatra-Neamț) în aprilie 2019: el la 2 ani și o lună cu executare, ea la 1 an și 11 luni cu suspendare fiindcă are copii de crescut. Între timp, având probleme penale, Gabriel Mantu l-a cooptat în vânzarea drogurilor și pe A.M.M, fratele lui, de 17 ani, aflat acum și el în arestul IPJ Neamț. Totuși, Gabriel Mantu a rămas liderul rețelei, concentrată în cartierul Dărmănești, unde au avut loc și descinderile din februarie 2018 (blocul 40 și strada Grigore Ureche).

Următorul dintre acuzați, Marian Zâru (19 ani), tocmai ce a fost trimis în judecată, pentru trafic cu heroină, alături de un amic al său. Înainte de a fi arestat se afla sub control judiciar. Procesul este tot pe rolul Tribunalului Neamț. La rândul său, Constantin Oborocianu a ajuns, din martor în dosarul de trafic de droguri și etnobotanice (gruparea lui Gabriel Mantu, destrămată în februarie 2018), în consumator și este acuzat acum și de trafic.

Nu în ultimul rând, Bogdan Ilie Gabor, care este din Iași, este judecat de Tribunalul Neamț pentru că ar fi pus la punct o grupare de trafic de cannabis și etnobotanice la Piatra-Neamț, prin intermediul fraților Sebi și Vasile Vicol (alias Florarii) și Emilian Vicol. Inițial, tribunalul a pronunțat o sentință, care a fost atacată și Curtea de Apel Bacău a decis reluarea procesului, care va continua la tribunal, în luna septembrie.

Să mai spunem că decizia de arestare, de azi noapte, a Tribunalului Neamț încă nu a fost contestată, dar inculpații mai au timp până mâine noapte.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *