Horoscop la jumătatea anului 2021

Cuadratura dintre Saturn și Uranus de la jumătatea lunii iunie creează o tensiune interioară extraordinară. Această tensiune oferă nativilor o sursă nesfârșită de energie creativă și spontană. Mai toți devenim productivi, dar și controversați. Fiecare încercăm să fim mai independenți, mai conștienți de sine și mai progresiști. Acest conflict interior dintre independență și responsabilitate este sursa tensiunilor interioare, dar și a exploziei de creativitate.


Berbec

Până pe 13 iunie, Mercur retrograd face ca toate interacțiunile nativilor din Berbec să fie mai profunde, dar și karmice. Comunicarea, defecțiunile tehnologice, anxietatea dau târcoale nativilor, făcându-le viața mai dificilă.

Negocierile de afaceri îi ajută pe nativi să fie ei înşiși, să intre într-o „stare de flux continuu”. Până pe 11 iunie, Venus creează condițiile pentru ca nativii să fie înconjurați de dragoste și afecțiune. Această moleșeală plăcută poate degenera în lene. Este posibil ca unii dintre Berbeci să se întristeze datorită relației lor de dragoste. Venus poate crea anxietăți sociale sau dificultăți financiare.

Taur

Până în prima decadă din august, Jupiter oferă Taurilor dezvoltare personală, fericire, șanse de câștig în ceea ce întreprind. Nativii sunt mereu optimiști și vor dori să experimenteze tot ceea ce le stă în puteri. Acesta este un moment bun pentru relații, călătorii, educație, afaceri și probleme juridice. Apar oportunități pentru ca Taurii să-și mărească averea. Până la jumătatea lui iunie, Venus oferă nativilor mai multe posibilități de a descoperi dragostea, dar și bani. Se recomandă nativilor să-și arate dragostea pentru o persoană pe care o consideră specială. Taurii au acum abilități sociale excelente.

Gemeni

Jumătatea lunii iunie aduce Gemenilor o cuadratură dintre Marte și Jupiter. Nativii se simt mult mai curajoși, cu inițiativă, cu forță și cu un entuziasm care îi poate ameți. Gemenii să evite să-și asume riscuri inutile în această perioadă. Pot apărea greșeli sau accidente la nativii care prestează munci fizice. După 24 iunie, Luna Plină poate provoca schimbări de dispoziție și incapacitatea nativilor de a se relaxa. Relațiile în care se află acum Gemenii pot deveni tensionate. Gemenii au de învățat adaptarea comportamentului la mediul în care trăiesc.

Rac

Până la jumătatea lui noiembrie, Racii sunt tributari Eclipsei de Lună Plină din 26 mai. Energiile eclipsei îngreunează relaxarea nativilor și găsirea armoniei în relațiile pe care aceștia le au în privat sau în societate. Comportamentul trebuie ajustat în funcție  de ceilalți. Unii dintre Raci pot considera acest lucru un compromis, dar de fapt este o adaptare la noile condiții apărute. Până pe 11 iunie, Venus îi ajută pe Raci să fie mai relaxați, mai iubitori și mai afectuoși. Acesta este un moment de pace, armonie, romantism și distracție. Farmecul și frumusețea nativilor îi ajută să fie mai atractivi și mai populari.

Leu

Jumătatea lunii iunie aduce Leilor echilibru, datorită Soarelui aflat în conjuncție cu Mercur. Leii au acum o gândire echilibrată și comunică mult mai ușor.

Acesta este un moment excelent pentru oferte de afaceri, studii, rețele sociale, cereri de favoruri și auto-promovare. Marte oferă nativilor din Leu, până la sfârșitul lui iunie, energie, putere și curaj. Nativii se simt mai sexy, mai sportivi, dar și frustrați și supărați. Excesul de energie trebuie canalizat către un hobby sau realizarea a ceva constructiv și nu către excese sexuale sau război.

Fecioară

Primul decan din iunie aduce nativilor din Fecioară pe Venus și Jupiter în armonie. Veselia, optimismul și dragoste multă îi vor ajuta pe nativi să fie mai atrăgători. Pe măsură ce se relaxează și își exprimă latura afectuoasă, Fecioarele devin chiar plăcute. Acest lucru va fi remarcat și apreciat de apropiații nativilor. Este un moment minunat pentru întâlniri, dar și pentru însănătoșirea oricărei relații stresante. Soarele oferă Fecioarelor energie, entuziasm și creativitate, pentru a se bucura de viață, în al doilea și al treilea decan din iunie. Încrederea în sine și atitudinea pozitivă îi vor ajuta pe nativi să se facă remarcați.

Balanță

Până la jumătatea lui august, Saturn îi ajută pe nativi să progreseze constant și să aibă mari realizări datorită răbdării, determinării și simțului puternic al datoriei. Echilibrul interior și concentrarea asupra obiectivelor îi ajută pe nativi să devină imperturbabili la stimulii exteriori. Până la jumătatea lui iunie, Soarele aduce calm interior și echilibru care adaugă armonie relațiilor în care se află acum Balanțele. Nativii vor deveni mai eficienți și mai productivi. Acesta este un moment bun pentru autopromovare. Superiorii nativilor vor aprecia atitudinea și inițiativa pozitive. Unii dintre nativi își vor descoperi o nouă dragoste.

Scorpion

Saturn poate aduce în viața Scorpionilor un moment de cotitură. Nativii se vor simți presați și împovărați până la jumătatea lui august. Uneori, nativii vor fi izolați și descurajați. O atitudine responsabilă, răbdarea și munca grea vor fi în cele din urmă recompensate. Uranus aduce potențialul unor schimbări rapide sau neașteptate în viața Scorpionilor. De menționat că Uranus va lucra la aceasta întreg anul 2021. Natura imprevizibilă a acestei schimbări le va testa limitele Scorpionilor. Ei vor trebui să reacționeze rapid la schimbarea circumstanțelor. Cheia pentru a face față acestei energii perturbatoare este o atitudine open-mind și dorința de adaptare.

Săgetător

Prima decadă din iunie îi găsește pe Săgetători cu presiuni din partea concurenților sau a superiorilor, care par să le facă viața mai dificilă în mod intenționat. Soarele aruncă aceste energii perturbatoare. Soluția este ca nativii să facă un pas înapoi de la situația care le provoacă dificultăți și să afle de ce primesc aceste reacții. Saturn oferă nativilor hotărârea și o etică de muncă puternică pentru ca aceștia să-și poată atinge obiectivele pe termen lung. Respectul și înțelegerea reciprocă îmbunătățesc relațiile, în special cu bărbații și superiorii. Foarte probabil ca Săgetătorii să își schimbe locul de muncă sau să obțină o promovare.

Capricorn

A doua decadă din iunie oferă Capricornilor energiile lui Venus. Aceștia vor prefera să se complacă în întâlniri de tot felul, pauze lungi relaxante și partide de amor decât să meargă la muncă. Acum este posibil ca orice tensiune care fierbe într-o relație de dragoste să fie expusă. Uranus oferă distracție și emoție în viața socială și amoroasă a nativilor din Capricorn. Aceștia vor avea fler în alegerea partenerilor de amor. Este un moment excelent pentru ca nativii să-și facă noi prieteni/iubiți. Lipsa inhibiției este utilă mai ales dacă nativii sunt timizi. Ei vor fi cuprinși de o exuberanță pe care nu au mai avut-o de mult timp.

Vărsător

Eclipsa de Soare din 10 iunie va oferi energii relaxante și armonioase nativilor din Vărsător. Cantitatea acestor energii este suficientă pentru ca nativii să beneficieze de ele până la sfârșitul anului. Vărsătorii care doresc să își găsească un iubit/iubită vor atrage persoana potrivită pentru ei. Creșterea încrederii în forțele proprii înseamnă pentru nativi câștiguri și în viața profesională. Al doilea decan din iunie aduce nativilor energiile Soarelui și ale lui Pluton. Unii dintre nativi pot deveni nevrotici. Se recomandă să se evite acțiunile de manipulare și control a altor persoane. Într-un fel sau altul, energiile Eclipsei de Soare și cele distructive ale lui Pluton se vor anula reciproc, cu un bilanț pozitiv pentru Vărsători.

Pești

Prima decadă din iunie aduce pe Venus lângă Pești. Nativilor le scade nivelul de stres și le facilitează relaxarea. Influența calmantă a Peștilor, frumusețea lor aparte scoasă în evidență de Venus și carisma le aduc nativilor admirație și popularitate. Acesta este un moment excelent pentru romantism, socializare și cumpărături. Neptun oferă condițiile perfecte pentru romantism, relaxare și visare cu ochii deschiși. Viața amoroasă a Peștilor va beneficia de sensibilitatea și capacitatea lor crescută de a se conecta la un nivel spiritual superior. Un puternic sentiment de compasiune îi poate trimite pe nativi să se alăture unei organizații caritabile sau pentru a ajuta oamenii defavorizați.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 492, săptămâna 3 – 9 iunie.