Iulian Bulai a rezistat în funcția de președinte USR, chiar dacă șefii de la Piatra Neamț și Roman nu l-au sprijinit

Fără să beneficieze de o atenție deosebită din partea opiniei publice, alegerile din USRPLUS Neamț au fost palpitante, cu răsturnări de situație și la mică distanță de o mare surpriză. Miza lor, importantă atât pe plan local cât și în privința delegaților care ar urma să participe la alegerile naționale.

În Neamț, liderul Iulian Bulai a avut de-a face cu o puternică opoziție, venită atât de partea PLUS – firească, în măsura în care oamenii lui Cioloș voiau cât mai mulți delegați la alegerile naționale – dar mai ales din USR! Este vorba despre oameni care au contestat modul în care s-a implicat Bulai la nivelul organizației județene, lăsată să se descurce singură de cele mai multe ori.

Aproape firesc, având în vedere aceste aspecte, a apărut candidatura lui Radu Samson, viceprimarul de la Roman, șeful organizației din oraș. El a beneficiat de sprijinul organizației din Piatra Neamț, unde președinte a fost ales Marius Irimia, ales și el viceprimar, dar în acest moment suspendat. Acesta a câștigat de o manieră categorică, atât de categoric încât oamenii din fosta conducere nu au primit voturi necesare să ocupe funcții în organizație. În fața pericolului de a pierde, Iulian Bulai a scos artileria grea la înaintare, au venit Barna și Drulă în județ să-l susțină, ministrul Ghinea a făcut un clip special pentru el și, cel mai important, deputatul USR a coborât personal în organizațiile locale să convingă delegații.

Prezenta delegațiilor a fost foarte bună, din 278 cu drept de vot au votat 271, în cele trei secții organizate la Piatra Neamț, Târgu Neamț și Roman. În final, a câștigat Iulian Bulai cu doar 13 voturi în fața lui Radu Samson, asta și datorită unor greșeli de organizare a celor care îl sprijineau pe ultimul.

Noul Birou Judetean USRPLUS Neamt.

În urma votului, a fost ales noul Birou Județean, în care Iulian Bulai are majoritatea.

1 Marin Paul

2 Sava Andrei

3 Gavrilescu Cătălin

4 Bălhuc Paul

5 Zaharia Florin

6 Irimia Marius

7 Samson Radu

8 Apostol Maria

9 Meraru Ioan

10 Mihalache Carmen

11 Nechita Ioan

12 Albu Ionel

13 Crețu Laurențiu

14 Neamțu Ana Maria

15 Iacob Manuel

16 Vîrgă Florin

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile după aceste alegeri și dacă oamenii care l-au contestat pe Iulian Bulai vor reuși o colaborare cu acesta. Sau invers. Și cum va funcționa relația USR cu PLUS, acum, în momentul în care, teoretic, fuziunea este încheiată la nivel județean.

V. Bălănescu

Comunicatul oficial al USR PLUS Neamț în puteți citi mai jos.

„Filiala USR Neamț și-a ales, ieri, noua conducere, ca etapă a procesului de fuziune cu PLUS.

Deputatul Iulian Bulai a fost reconfirmat în funcția de președinte al organizației, obținând 139 de voturi, cu 13 mai mult decât contracandidatul său, Radu Samson, viceprimarul municipiului Roman.

Alegerile au reprezentat un interes crescut în interiorul organizației județene, după ce la cele trei secții de votare din județ s-au prezentat aproximativ 98% din delegații cu drept de vot.

Tot ieri au fost aleși noii membri ai structurilor de conducere, arbitraj și control ale filialei și delegații care vor vota la Congresul Național din toamnă, când se va alege noua conducere a partidului după fuziune.

Structura Biroului Județean al USR Neamț:

Președinte: Bulai Iulian;

Biroul Filialei Județene (vicepreședinți): Marin Paul, Sava Andrei, Gavrilescu Cătălin, Bălhuc Paul, Zaharia Florin, Irimia Marius;

Biroul Filialei Județene (membri): Samson Radu, Apostol Maria, Meraru Ioan, Mihalache Carmen, Nechita Ioan, Albu Ionel, Crețu Laurențiu, Neamțu Ana Maria, Iacob Manuel, Vîrgă Florin;

Comisia de Arbitraj: David Laura, Rusu Paul, Parțac Gabriel;

Cenzor: Enășoaie Emanuel.

Le mulțumesc tuturor colegilor din USR PLUS Neamț pentru că mi-au dat încredere. Aceste alegeri au fost un exercițiu democratic binevenit și sănătos pentru noul drum pe care îl începem astăzi împreună. Ieri, democrația a câștigat la USR PLUS Neamt. Îl felicit pe Radu pentru rezultatul obținut și sunt sigur că vom avea o colaborare bună în noua formulă a Biroului Județean. Un Birou Județean cu membri reprezentativi pentru toate zonele din județ și cu președintele USR Tineret, Paul Marin, ca primvice-președinte. Viitorul USR PLUS Neamț sună bine!”, a declarat Iulian Bulai.

Echipa USR PLUS Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *