Mesagerul de Neamț, de la o săptămână la alta. Gura lumii

Dialog pentru care nu băgăm mâna-n foc (II)

După reacțiile savuroase generate de primul dialog publicat la această rubrică, am primit informații despre alte două, care s-ar fi produs în zona aceleiași instituții.

– Băi băiete, tu ești băiat bun, ai tot ce-ți trebuie ca să reușești în viață, ai rezistat să lucrezi cu mine o perioadă de timp și nu înțeleg de ce nu ai vrut să colaborăm după alegeri?

– Domn președinte, știți, eu am niște principii, am fost într-o echipă, am bătut palma, nu am putut trăda, doar știți și dumneavoastră, că doar aveți legături cu toți cei de la București, v-au ajutat, dar…

– Da, dar tu ar trebui să fi de-al nostru, că doar ai lucrat pentru băieții mei, păcat că amândoi au pierdut alegerile, deși i-am ajutat cu tot ce-am putut.

– Cum spuneam, principiile…

– Băiete, te-am iertat că ai plecat de lângă mine, te-am iertat că ai scris pe Facebook despre spital și alte alea, că am dres și am făcut, dar n-o să te iert niciodată pentru ce mi-ai făcut, tu și cu doctorul de la Europa FM!

– Scuze dacă vreodată v-am jignit, eu am vrut să fie o luptă de idei și proiecte.

– Mai bine m-ai fi înjurat, decât să mă obligi să aleg lângă mine pe fătuța aia care mă înjura pe față, care împreună cu taică-su m-a sfidat fără jenă și care acum zice că face parte din echipa mea. Că are spirit de echipă și că ea nu trădează niciodată. Așa că nu uita, nu te voi ierta niciodată, că măcar de la tine știam la ce să mă aștept.

Voi dăruiţi, noi dobândim!

O asociaţie cu pretenţii civice şi de dezvoltare locală din zona cea mai iubită a județului, care inundă reţelele de socializare mai mult cu figura preşedintelui şi mai puţin cu unele campanii umanitare pentru familii nevoiaşe, tocmai a fost reclamată de către câţiva beneficiari ai acestor ajutoare că au primit doar câteva sacoşe de dulciuri şi alte produse alimentare, în ciuda faptului că s-au primit şi sume consistente de bani în contul asociaţiei pe numele lor de la diverşi donatori. Gurile rele spun de fapt că această asociaţia care afişează public o imagine a carității ascunde în spate interese personale financiare fiind şi o rampă de lansare şi de imagine publică spre viitoarele alegeri locale pentru persoana care o conduce. O dovadă că lucrurile nu sunt deloc în regulă cu această aşa-zisă asociaţie sunt şi recentele demisii ale vicepreşedintelui şi a unui alt om de bază din cadrul ei. Care, spun tot gurile rele, şi-ar fi motivat decizia prin dorinţa de a dormi bine noaptea şi de a avea conştiinţa curată.

Ascultă și dă/spune mai departe

Un preot dintr-o urbe plină de biserici și cu mulți enoriași, mulți dintre ei/ele cu situații materiale înfloritoare și cu multe păcate de mărturisit, pare să se întoarcă la perioada primei sale iubiri, de pe vremea când dădea cu subsemnatul la ceea ce românii numesc acum SECU. Din ce în ce mai des unele enoriașe, altfel stâlpi ai societății și cu mesaje pline de bună cuviință pe rețele de socializare, se miră că apar informații despre anumite fapte care pot fi asociate cu săritul pârleazului sau cu călcatul strâmb, mai ales că fac parte din categoria familistelor convinse. Iar când rememorează fapte își spun că, în afară de cealaltă jumătate a păcatului, nimeni nu mai știe nimic în afara celui în fața căruia au mărturisit păcatul. Care părinte încearcă acum păcatul bârfitului și dacă cumva acesta este mai mare decât cel al prea multei agoniselii.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 494, săptămâna 17 – 23 iunie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *