Primarul Andrei Carabelea candidează la preşedinţia PNL Piatra Neamț. Contracandidat, Vasile Panaite, fost prefect

Ieri, 14 iunie, Andrei Carabelea şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Organizaţiei Municipale PNL Piatra Neamţ. Anunţul a fost făcut public, pe contul său de socializare, mai întâi de către prefectul George Lazăr, secretarul general al organizaţiei judeţene.

„Astăzi şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PNL Piatra Neamţ, prietenul meu Andrei Carabelea.

Îl susţin şi îl sprijin pe Andrei Carabelea, în această competiţie internă a PNL pentru că îl consider un om de perspectivă şi de viitor. Este un tânăr cu ambiţii frumoase şi care are multe de demonstrat, atât în interiorul PNL cât şi în comunitatea locală.

Împreună cu toţi colegii şi prietenii din PNL Piatra Neamţ, sunt şi suntem alături de Andrei Carabelea, un tânăr de perspectivă şi în care am toată încrederea. Succes Andrei! Succes PNL Piatra Neamţ!” declara George Lazăr.

Primarul Andrei Carabelea a făcut, astăzi, 15 iunie, o declaraţie publică pe această temă: „Poate că din exterior se vede că, zilele acestea, PNL suferă. Dincolo de vuietul firesc, această competiție este doar un exercițiu al democrației. Și chiar dacă uneori pare că dezbaterea se concentrează doar pe oameni, va veni ziua în care se va orienta spre idei și proiecte.

La final, când vom trage linie după toate aceste lupte, locale sau naționale, ne vor uni aceleași cauze, valori și principii. Fiecare victorie vine la pachet cu sacrificii. Fiecare bătălie câștigată a lăsat în urmă și pierderi. Unele iremediabile.

Orice luptă are mai mult sens dacă e purtată pentru o cauză. Nu pentru o persoană sau alta. Anul trecut, în toamnă, noi am câștigat alegerile. Nu eu, nu un partid. NOI. Pentru că am avut o cauză comună, în care am crezut și pentru care am luptat: #nouaPiatra.

Trebuie să învățăm din lecțiile trecutului pentru a ne îmbunătăți viitorul. Iar eu vă asigur că nu veți mai vedea primarul plecând cu bagaje și oameni de la PNL la un alt partid, chiar înainte de alegeri. Și nu mai vreau să văd cum proiectele orașului depind de o majoritate la limită formată din trei partide și jumătate. Proiectele mari și îndrăznețe se fac cu două treimi.

Proiectul meu și cauza noastră trebuie să fie un PNL puternic la Piatra Neamț, nu o organizație rănită de orgolii și ambiții personale. Piatra Neamț are nevoie în fruntea PNL de oameni care iubesc orașul lor, de oameni care țin la emblema și la valorile liberale și care nu sunt gata oricând să le trădeze.

Aseară, în fața colegilor din Biroul Politic Local, mi-am anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL Piatra Neamț. Știu că am sprijinul lor și al colegilor din cartierele orașului. Nu pentru nume. Nu pentru funcție. Ci aceeași cauză care ne unește încă: #nouaPiatra. Și pentru un PNL care se deschide și mai mult către oameni“.

Contracandidatul actualului primar la conducerea organizației, la nivel de intenție, este Vasile Panaite, fostul prefect de Neamț, în acest moment secretar de stat în Ministerul Mediului. Care își exprimă direct sprijinul pentru Florin Câțu în alegerile la nivel național:

”Am fost, sunt și voi fi mereu un om de echipă.

Orice echipă are nevoie de un lider puternic, capabil să facă performanță, să urce ștacheta tot mai sus.

În ceea ce privește Partidul Național Liberal, consider că primul-ministru Florin Cîțu este în acest moment liderul de care are nevoie!

De aceea am hotărât să fac parte din echipa politică a domnului Florin Cîțu și să îl susțin pentru funcția de președinte al PNL!

Totodată, ca parte din această echipă voi candida pentru funcția de președinte al organizației PNL Piatra-Neamț.

Am convingerea că alături de colegii din organizație voi face în primul rând politica cetățeanului din Piatra-Neamț.

Alegerile din PNL trebuie să fie despre cetățean, nu despre funcții. Iar la finalul lor, partidul trebuie să iasă întărit și determinat să facă performanță în administrația locală și centrală. PNL are oameni capabili și determinați să facă acest lucru.

Fac parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Florin Cîțu, am convingerea că și politic vom fi în aceiași echipă:

Vasile Panaite – președintele PNL Piatra-Neamț

Florin Cîțu – președintele PNL

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Angela Croitoru

2 comments

 • Yoooo

  iunie 16, 2021 at 12:50 am

  Toată țara e condusă de păpușari, numai marionete puși în funcții, în frunte cu președintele……săraca românica……

  Răspuns

 • Joker

  iunie 19, 2021 at 12:34 pm

  Il lasa si pe Carabelea la microfon sa vorbească daca câștigă 😃😃😃???…..Panaite ăsta ce studii are ,chipul il cam trădează, mai bine rămânea la făcut in comuna unde era mare primar,parcă era mare prieten cu Șosetel, s a rupt lantul de iubire prin tribunale? Nu mai are loc vreun om cu multă carte pe nicio functie…..de voi si de rudele voastre.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *