Un copil din Neamț a fost adoptat de o familie din Canada, trei frați au fost primiți de o familie din Cluj

Trei copii din Neamț, pe care nicio familie nu-i dorește, au reușit să-și găsească fiecare câte un cămin. Unul chiar recent a fost adoptat de o familie de români din Canada, după ce în România a fost refuzat. Încă sunt 38 de copii din județul Neamț care până acum nu au fost acceptați de nicio familie din județul Neamț sau din țară. În categoria „greu adoptabili” sunt acei copii care au probleme de sănătate, care sunt de etnie. Nici copiii de vârste prea mari (9-10 ani) nu sunt doriți. Dar se mai întâmplă și ca familiile să renunțe la adopție, după ce procedurile au fost demarate.

Nemaivorbind de frați, pentru care cel mai greu se găsește o familie să-i accepte. De curând, un astfel de caz a fost soluționat fericit pe ultima sută de metri, după mai bine de un an de tentative eșeuate. Chiar cu o săptămână înainte ca autoritățile să decidă că pot fi dați spre adopție separat, o familie din Cluj a anunțat că-i acceptă pe toți.

În primele cinci luni ale anul 2021, au fost adoptați 19 copii (25 de copii au fost adoptați în primele 9 luni ale anului trecut), prin hotărâre judecătoarească, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Sunt 17 familii în evidență care au atestat pentru adopție și 25 de copii în evidență, dintre care trei au fost adoptați. Cifrele au fost date publicității astăzi, 2 iunie, cu ocazia Zilei Naționale a Adopției.

În ultimii ani, a crescut interesul familiilor pentru adopții, ceea ce ne bucură și ne dă speranță că astfel, destinele multor copii vor fi schimbate în bine. Ziua de 2 iunie este momentul potrivit pentru a ne exprima recunoștința și respectul pentru eforturile familiilor adoptatoare, fiind totodată și prilejul potrivit să mulțumim colegilor noștri din Serviciul Adopții care fac posibile aceste întâlniri ale destinelor. Serbăm această zi pentru a da curaj tuturor celor care își doresc un copil să vină la noi, să ceară informații, iar noi le promitem tot sprijinul și înțelegerea de care au nevoie. La mulți ani tuturor copiilor și părinților și fiți recunoscători pentru miracolul pe care îl trăiți!, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

 

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *