Admitere liceu: 63 locuri libere în Neamț pentru a doua etapă

După prima etapă a repartizării computerizate în liceu, au rămas 63 de locuri libere pentru absolvenții din Neamț care au susținut evaluarea națională. Sunt 11 elevi care n-au intrat în prima etapă, din 24 iulie, întrucât au bifat prea puține opțiuni în fișa de înscriere, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț mai are 6 locuri neocupate la clasa de protecția mediului și 13 locuri la industrie alimentară. La „Liceul Carol I” Bicaz sunt 4 locuri la științele naturii și 12 locuri la economic. Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman mai are 3 locuri la industrie alimentară, dar cele mai multe locuri neocupate sunt la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca – 9 la filologie, 6 la mate-info și 10 la silvicultură.

Elevii pot participa la a doua etapă de admitere, urmând să completeze opțiunile în fișele de înscriere, procedură care se desfășoară în perioada 29 iulie – 5 august. La această etapă pot participa și elevii care, deși au fost admiși, nu își depun dosarele la liceele unde au fost repartizați, până pe 28 iulie. Și elevii care din diverse motive nu au participat la prima etapă de repartizare, au a doua șansă acum. A doua admitere va avea loc în data de 6 august, urmând ca în perioada 9-11 august inspectoratul școlar să rezolve situațiile speciale apărute după finalizarea repartizării computerizate.

Sunt 2.132 de elevi care au fost admiși la licee, dintre care 1.216 la liceele teoretice și 916 la liceele tehnologice. Pentru vocațional au optat 381 de elevi, iar la liceele militare au fost admiși 22 de elevi din județul Neamț. „Pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă s-au înscris 17 elevi. În învățământul special sunt înscriși 15 elevi. Alți 859 de absolvenți s-au înscris în învățământul profesional și dual”, a declarat Mihai Obreja, inspector școlar general. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *