Alegerea corectă a pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj, la fel ca și produsele cosmetice decorative, joacă un rol foarte important în crearea unui machiaj profesional și impecabil. Astfel, pentru a obține un machiaj perfect, este necesar să alegem corect instrumentele de aplicare a mijloacelor cosmetice.

Există, de obicei, multe criterii pentru determinarea pensulelor potrivite pentru diferite tipuri de machiaj. Vom încerca să rezumăm principalii factori care determină cea mai bună alegere a pensulelor:

  • alegerea producătorului – vă recomandăm să cumpărați instrumente fabricate de mărci cunoscute. Acestea au mare grijă de calitatea produselor și utilizează doar materiale hipoalergenice;
  • selecția materialelor – există pensule din fire naturale și sintetice. Cele din fire naturale sunt mai moi și estompează mai bine mijloacele cosmetice, fiind mai des folosite pentru produsele cu textură uscată. Cele cu fire sintetice absorb mai puțină umezeală, sunt mai des folosite pentru produsele de tip cremă (bază, fond de ten, fard de ochi crem și fard de obraz).
  • alegerea dimensiunii și densității – dimensiunea instrumentului trebuie să corespundă cu dimensiunea zonei feței pe care aplicați produsul cosmetic decorativ. Desigur, în orice caz, pensula nu trebuie să fie aspră și dură. Orice perie ar trebui să fie plăcută tactil, iar firele de păr nu ar trebui să cadă.
  • alegerea după scop – există pensule de machiaj https://makeup.ro/categorys/23463/ pentru față, ochi și buze. Pot fi de diverse forme și le puteți cumpăra separat sau puteți achiziționa întregul set.

Pensule pentru fond de ten

Vă recomandăm să alegeți pensule cu fire sintetice, deoarece absorb mai puțin produs cosmetic. De asemenea, cu cât consistența fondului de ten este mai groasă, cu atât și pensula ar trebui să aibă fire mai dense. Pensula poate fi de tip:

  • plană: asigură o acoperire densă;
  • semicirculară: potrivită pentru cei cărora le place să aplice fondul de ten într-o mișcare circulară, asigură o acoperire mai ușoară.
  • duofiber: constă dintr-un amestec de fire lungi și scurte. Fibrele lungi sunt responsabile să aplice și să distribuie fondul de ten, în timp ce fibrele scurte estompează perfect.

Pensulă pentru pudră

Puteți alege o pensulă naturală sau sintetică. Aceasta trebuie să fie mare, moale și pufoasă. Pentru o aplicare foarte ușoară, transparentă, alegeți o pensulă naturală, iar pentru o aplicare mai densă alegeți o pensulă sintetică.

Pensulă pentru fard de obraz

Vă recomandăm să alegeți instrumente pe bază de peri naturali atunci când utilizați fardul uscat, iar pentru fardul de tip cremos alegeți instrumente din peri sintetici. Peria teșită este excelentă pentru conturarea feței, iar o perie rotunjită cu peri moi și scurți este ideală pentru aplicarea fardului pe obraji.

Pensulă pentru fard de ochi

Vă recomandăm să alegeți o pensulă cu fire scurte pentru aplicarea fardurilor de ochi și să aibă vârful ușor alungit. Pentru estomparea fardurilor, optați pentru o pensulă rotundă.

Pensulă pentru ruj de buze

Pentru aplicarea luciului sau rujului de buze, o pensulă cu fire sintetice și cu vârful alungit va fi cea mai potrivită.