CODURI PORTOCALIU şi GALBEN După caniculă urmează furtuni în Neamţ!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD PORTOCALIU, de “instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente”, pentru judeţul Neamţ. Avertizarea este valabilă în intervalul 19 iulie, ora 14:00-20 iulie, ora 10:00.

“În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și, pe alocuri, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și, izolat, peste 60-80 l/mp”, potrivit ANM.

ANM a emis şi o avertizare COD GALBEN pentru judeţul Neamţ pentru intervalul 20 iulie, ora 10:00-21 iulie, ora 12:00. “Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și, izolat, 50-70 l/mp”, mai precizează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *