Digitalizare dacă vrei, vino la Consiliul Județean s-o iei! Dialog Ionel Arsene- Daniela Soroceanu

După mai bine de un an de când Consiliul Județean a înțeles avantajele ședințelor pe diverse platforme de comunicare online – poți să fii la București sau aiurea și să conduci o ședință – mai există momente care  arată că  digitalizarea te poate învinge câteodată. Chiar și pe aceia care sunt obișnuiți să fie sau să se considere etern învingători.

Debutul ședinței Consiliului Județean Neamț  de ieri, 30 iunie, a avut un moment extrem de gustat de internauți. Era ora 16:00, unii se grăbeau să se adăpostească de potopul care avea să lovească județul, alții dădeau piept cu Zoom-ul. Așa se năștea în spațiul online, un dialog memorabil între Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și Daniela Soroceanu, secretarul județului:

”-Nu vă mai văd!

-Noi vă vedem, domnule președinte, și vă și auzim!

Puneți imaginea pe dumneavoastră!”

O scurtă pauză în care lumea se uită mirată în jur!

”-Acum era pe mine, când vorbesc eu. Acum vorbiți dumneavoastră, este pe dumneavoastră, domnule președinte!

-Trebuie să fie pe dumneavoastră, ca știu cum trebuie să vorbesc, nu să-l văd pe domnul Nechita, ca să pot comunica! Pe domnul Nechita vreau să îl văd când comunică!”

Înfrântă în lupta cu tehnologia, Gabriela Soroceanu apelează la unul dintre colegi, cu speranța că știe cum trebuie să pună un pin pe fereastra celui care vorbește: Te rog, vino și spune-i cum este că nu știu!”

Până la urmă cineva a reușit să-l conecteze pe Ionel Arsene la realitatea județeană și ședința a putut să se desfășoare după tipic și plan, fără nici o piedică, nici măcar din partea opoziției.

(M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *