Știre actualizată. Elev înjunghiat de un coleg

Actualizare: Prof. Dr. Leonard Vacaru, directorul colegiului, a declarat că situația celor doi elevi era în atenție mai demult. „Ei au mai avut discuții mai aprinse în pauze, anterior, s-a făcut ședință cu părinții, le-au fost trimise scrisori părinților. Noi, la nivelul școlii am făcut tot ceea ce legea ne permite. Nu puteam anticipa așa o situație, dar, din câte am înțeles, elevul care a înjunghiat n-a venit cu cuțitul la școală, l-a luat din zona gării. Elevii vin fizic la școală după o perioadă îndelungată de cursuri online și au comportamente imprevizibile. Cei doi elevi au absențe nemotivate multe, dar mai mult decât să le scădem nota la purtare, nu avem ce face în învățământul obligatoriu”.

Știre inițială

Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman s-au luat la bătaie, ieri, 6 iulie, în Parcul Central din municipiul Roman și unul a fost înjunghiat. Băiatul, în vârstă de 18 ani, a fost dus de ambulanță la spital cu plagă înjunghiată hemitorace. Cel care l-a atacat, în vârstă de 17 ani, a fugit imediat, dar a fost găsit acasă, în satul Zece Prăjini din comuna Dagâța, județul Iași.

Băieții sunt colegi la profesională, agresorul în primul an și victima în anul doi. Incidentul s-a produs aproape de ora 14, oră la care trebuiau să fie la cursuri. Amândoi au lipsit de la școală și, cel puțin în acest an școlar, au foarte multe absențe. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț, a declarat astăzi, 7 iulie, că a fost anunțat imediat de acest incident. „Directorul colegiului „Danubiana” m-a informat ieri despre această agresiune între doi elevi de profesională, iar eu l-am informat pe domnul secretar de stat Sorin Ion. Elevii au lipsit de la ultima oră de curs și s-au întâlnit în parcul din Roman, s-au bătut, iar băiatul de 17 ani l-a atacat cu briceagul, cred, pe băiatul de 18 ani. Din câte am înțeles, medicii de la Spitalul Roman au spus că băiatul agresat este în afara pericolului. Sunt doi elevi care de regulă au absențe, unul înregistrează 130 de ore și celălalt 111 ore de absențe nemotivate, foarte multe, în mod normal trebuiau să fie în afara sistemului. Vom face o analiză, să vedem care este situația”.

Băiatul înjunghiat în piept, aproape de inimă, a fost internat și operat de urgență în secția Chirurgie, și astăzi starea lui este stabilă, potrivit Laurei Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman.

Cazul este anchetat de polițiști.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *