Ghindăoani. Convocare „cu premeditare” a Consiliului Local de către fostul primar

La nivelul primarilor de comune din Neamț care ajung să fie suspendați din funcție din diverse motive, incompatibilitate, conflict de interese administrativ sau penal, dosare penale, există obiceiul de a nu părăsi postul pe ușa din dos a primăriei, locul unde există un fond de salarii asigurat de la buget. Am avut destule cazuri în mandatul trecut, așa că ceea ce a premeditat fostul primar de la Ghindăoani nu mai poate surprinde pe nimeni. Cu o zi înainte de a fi suspendat din funcție de către prefect, pe 14 iulie, încă primarul Adrian Antochi convoacă o ședință a Consiliului Local pentru a modifica ștatul de funcții și organigrama aferentă aparatului de specialitate al primarului.

Disp. conv. 20.07.2021

Pentru cei mai puțin familiarizați cu asemenea documente, semnalăm că este prinsă în noul document funcția de consilier al primarului. Evident, plătită bine, că ditamai consilierul nu poate sta pe degeaba la primărie.

Cine ar putea să fie noul consilier al viceprimarului delegat cu atribuții de primar? Evident, fostul primar suspendat în urma unei condamnări pentru trafic cu țigări rusești, sentință care-i interzice să ocupe funcții publice, dar îi dă voie să fie consilierul primarului și să decidă pe semnătura altuia ceea ce se întâmplă în comună. Mai rămâne că persoana care îi ia locul ca primar să fie de acord cu această tranzacție clară pe bani publici. În definitiv omul a muncit să fie primar, a cheltuit, s-a zbătut, de ce să nu-și recupereze măcar o banii cheltuiți?

Ședința s-a desfășurat în această dimineață, proiectul a trecut cu 9 voturi din 11, semn că acolo este o unire-n cuget și simțiri când vine vorba de consiliat un primar fără experiență. Iar dacă sfaturile vin din partea unuia condamnat definitiv, este sigur că nu vom asista la nici un fel de greșeli. (V.B.)

Proiect H.C.L. - aprobare organigrama si stat de functii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *