GURA LUMII. Primar supărat pe cei care-l reclamă

O primărie din zona Piatra Neamț suferă, la propriu, pentru că are marea majoritate a documentelor luate la puricat de instituții de control. Iar năvala acestora s-a făcut ”la cerere”, în urma reclamațiilor făcute de membrii unui partid politic aflat la guvernare, care consideră că primarul, om cu experiență, altfel, ar fi sărit calul de mai multe ori. Primarului i se reproșează că achizițiile publice ar fi cu cântec, că s-au făcut angajări după concursuri aranjate, că nu există transparență suficientă în primărie și că de multe ori se amestecă interesele comunității cu cele ale conducătorului acesteia. În replică, primarul spune că după ce vor trece toate controalele și se va dovedi că este nevinovat, le va cere socoteală public tuturor celor care l-au reclamat. Se anunță vremuri vesele în respectiva comună, mai ales că se luptă cu arme disproporționate când vine vorba despre accesul la rețele de socializare și capacitatea de a le folosi.

Perioada decapitărilor politice

După alegerile pe muchie de cuțit din USR-PLUS, unde Iulian Bulai a fost în pericol să-și piardă postul de șef de filială, a început vremea limpezirii apelor. Cei care i-au fost fideli șefului se pot bucura, iar mulți dintre cei din tabăra cealaltă încep să-și caute de lucru sau ascultă propunerile altor partide. De exemplu, se vorbește despre o perioadă de vreo 6 luni pe care o mai poate savura ca subprefect fostul şef de la PLUS, după care ar trebui să se gândească că munca la privat înnobilează și sunt mult mai puține responsabilități. Asta în condițiile în care va câștiga lupta internă națională Dan Barna în fața lui Dacian Cioloș. Un alt personaj luat în vizor este şeful organizației pietrene, Marius Irimia, care a avut tupeul să spună că organizația nu-l sprijină pe Bulai și că merge cu contracandidatul acestui, Radu Samson, de la Roman. Cum poziția lui Irimia este destul de fragilă acum, fiind viceprimar suspendat, n-ar fi de mirare ca după alegerile de la nivel național din USR-PLUS să asistăm la o ridicare de sprijin politic. Cât de solidă este situația viceprimarului de la Roman nu știe nimeni. Oricum, există o certitudine, multe dintre numele grele din USR-PLUS se vor regăsi la alegerile viitoare pe listele altor partide.

Stand-up comedy la Piatra Neamț

Niște băieți de băieți din județ s-au apucat de organizarea unui festival de stand-up comedy cu accente politice locale. Acesta ar avea două secțiuni, una în care se vor produce toți cei care cred că au talent pentru așa ceva. Vor fi premiați cei care vor reuși să transpună în texte activitatea unor primari din județ, a parlamentarilor, a președintelui Consiliului Judeţean, etc. Cea mai atractivă propunere vine în secțiunea a doua, VIP, unde chiar politicienii locali sunt chemați să rostuiască despre ei sau despre colegii lor din politică. Singura certitudine cu privire la acest festival o reprezintă titlul celei de-a doua secțiuni, „Din lumea celor care nu cuvântă”. În rest, se caută sponsori, se caută o locație, la TT există temerea că nu se pot egala licențele de limbaj din timpul spectacolelor și atunci s-ar prefera o locație mai pe gustul amatorilor de umor, cum ar fi Parcul Zoo, eliberat de animale și numai bun pentru populat cu politicieni, fie ei și la nivel de parodie.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 498, săptămâna 15 – 21 iulie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *