Horoscopul lunii Cuptor


Din punct de vedere istoric prima ploaie artificială a fost provocată la București în 1931 de către cercetătoarea Ștefania Mărăcineanu. Datorită rezultatelor obținute, ea a primit sprijin din partea guvernului francez și a repetat aceste experiențe în 1934 în Algeria, fiind încununate de succes. În 1946, inginerul american Vincent J. Shaefer a realizat o experiență pe muntele Washington. Aici, într-o zi când deasupra acestuia pluteau nori denși, el a dispersat din avion, la baza norului, zăpadă carbonică. Efectul a fost o ploaie deosebit de puternică. Prima ploaie artificială în scopuri militare a fost provocată în 1963 de către armata americană în Vietnam. (C. Giurcaneanu, „Înfruntând natura dezlănțuită”, 1986)


Berbec

Venus tranzitează zodia Leu până pe 21 iulie. Berbecii au toate motivele să fie optimiști, și mai sexy ca niciodată. Este o perioadă în care nativii vor renunța la unele relații de prietenie, dar vor înnoda şi unele noi. Venus creează acum condiții excelente pentru relaxare și odihnă. Poate ar fi bine să se profite de această perioadă. Nimic nu este sigur cu această pandemie. Venus și Marte în Leu la jumătatea lunii iulie luminează Casa dragostei adevărate a Berbecilor. Nativii care au copii vor fi printre cei mai fericiți.

Taur

Până pe 2 iulie, Soarele oferă Taurilor energia, entuziasmul și creativitatea pentru a se bucura de viață, pentru a-și atinge obiectivele și pentru a reuși. Încrederea în sine și atitudinea pozitivă îi ajută pe nativi să impresioneze persoanele care îi pot ajuta să reușească. Până pe 9 iulie, Luna oferă Taurilor încredere în sine și echilibru interior. Acest lucru îi ajută pe nativi să se relaxeze și să se simtă mai confortabil cu ei însăși. Toate relațiile Taurilor devin mai armonioase. Este un moment perfect pentru relații intime.

Gemeni

Până pe 6 iulie, Venus crește oportunitățile în dragoste și de a face bani pentru nativii din Gemeni. Aceștia vor fi nerăbdători să își manifeste afecțiunea pentru cineva special. Abilitățile sociale excelente ale Gemenilor din această perioadă îi ajută în relațiile lor de prietenie. Din 21 iulie, Soarele oferă nativilor din Gemeni energie, entuziasm și creativitate pentru a se bucura de viață. Gemenii să preia inițiativa acolo unde lucrează sau acolo unde sunt implicați în realizarea unui proiect și vor face progrese reale.

Rac

La început de iulie, Racii primesc ajutor de la Soare. Ei se vor împăca cu propriul eu, ceea ce îi ajută să vizualizeze mai clar proiectele din anul următor. Se pare că Racii au acum posibilitatea de a vedea în viitor. Energia suplimentară, vitalitatea și inițiativa sunt folosite cel mai bine pentru a exprima ceea ce doresc, să își cristalizeze obiectivele și să înceapă realizarea lor. Până pe 9 iulie, Luna sporește dorința nativilor de a realiza lucruri mărețe și de a reuși în tot ceea ce întreprind. Cheia succesului este calea de mijloc și cooperarea.

Leu

În prima decadă a lunii iulie, Luna poate provoca schimbări de dispoziție și incapacitatea nativilor de a se relaxa cu adevărat. Le va veni destul de greu să descopere armonie în relațiile lor. Până pe 7 iulie, Venus în Leu îi ajută pe nativi să fie mai relaxați, mai iubitori și mai afectuoși. Acesta este un moment de pace, armonie, romantism și distracție. Farmecul, frumusețea și magnetismul personal al Leilor, amplificate de către Venus îi transforma în persoane foarte atractive și populare. Acesta este un moment bun pentru întâlniri și pentru a câștiga bani.

Fecioară

Între 10-18 iulie, Mercur oferă nativilor din Fecioară claritate mentală, gândire rapidă și o exprimare clară a sinelui propriu. Nativii să aștepte cu speranță veștile bune. Mijlocul lui iulie se anunță aglomerat, dar productiv. Este o perioadă foarte bună pentru a face planuri, pentru a socializa, pentru a scrie, pentru a ține conferințe, pentru studiu și examene sau pentru a cumpăra și a vinde. În a doua decadă din iulie, Jupiter oferă nativilor optimism, generozitate și vești bune. Instinctele acute dublate de o gândire orientată spre viitor îi ajută pe Fecioare să intuiască foarte bine evenimentele care vor veni peste 6-7 luni. Și ce măsuri să ia de pe acum pentru a preîntâmpina posibile neplăceri.

Balanță

Marte aflat în tranzit prin Leu până la sfârșitul lunii iulie îi ajută pe Balanțe să se retragă temporar din viața socială. S-ar putea ca nativii să lucreze la un proiect care necesită să stea închiși în bibliotecă sau la biroul de acasă. Nativii au nevoie de liniște pentru a se putea concentra. Dacă vor reuși să intre în starea lor specială de creativitate, Balanțele vor fi mândri de ce vor realiza. În cel de-al doilea decan al lui iulie, Mercur crește densitatea evenimentelor pe unitate de timp. Astfel, vor stimulate activitatea mentală, comunicările, călătoriile scurte și comisioanele. Acest ritm accelerat poate duce la iritabilitate. Este esențial ca nativii să nu se grăbească când este vorba de luat decizii rapide.

Scorpion

Marte luminează Casa onorurilor, a premiilor și a realizărilor Scorpionilor până la sfârșit de iulie. Aceasta reprezintă cea mai bună perioadă a Scorpionilor pentru a-și prezenta abilitățile, competențele, talentele persoanelor de rang înalt. În prima decadă din iulie, Saturn aduce modificări restrictive sau restricții neașteptate. Poate aduce schimbări nedorite. Acesta poate fi un moment foarte frustrant, dar nu trebuie să fie așa. Scorpionii trebuie să fie deschiși la minte, răbdători și flexibili. Provocările pot fi transformate în oportunități de a se elibera de lucrurile negative, restrictive și limitative din viața lor.

Săgetător

Marte va fi în Leu până la sfârșitul lunii iulie. Poate reprezenta pentru Săgetători cea mai critică parte a anului 2021. Este vorba despre avansarea majoră în carieră. Trebuie menționat și faptul că Marte va face turul Fecioarei, prin Casa onorurilor și a premiilor de la sfârșitul lunii iulie și până la jumătatea lui septembrie. Aceasta va fi cea mai bună perioadă din ultimii doi ani pentru o avansare profesională, dar și pentru dezvoltare personală. Energia și pasiunea nativilor din Săgetător vor fi deosebite, astfel că nativii devin un fel de guru în cercul lor de cunoștințe.

Capricorn

Organizarea finanțelor de către Capricorni se face cel mai bine în perioada în care Marte tranzitează zodia Leu, adică până la sfârșitul lui iulie. Capricornii care doresc să plece în vacanță, pot alege luna august sau prima jumătate a lunii septembrie. Marte îi ajută pe nativi să își organizeze finanțele, să scrie un testament și caute alte planuri financiare necesare vieții lor. Este optim să se verifice polițele de asigurare – asigurarea de sănătate și orice altă asigurare pe care o au nativii. Se pot face modificări în asigurările pe care le dețin în prezent Capricornii.

Vărsător

În prima decadă din iulie, Venus oferă nativilor posibilități de a socializa, de a avea ceva acțiune în viața amoroasă. Vărsătorii care au o relație tensionată, vor avea de înfruntat cauzele care le provoacă. În a doua jumătate a lunii iulie, Venus conectat cu Marte, crește exponențial dorințele carnale ale Vărsătorilor. Tandrețea amplificată a nativilor va completa pasiunea brută și atracția sexuală. Nativii devin extrem de atractivi, magnetici, hipnotici. Carisma și popularitatea crescute fac ca socializarea și întâlnirile să fie mai plăcute și mai interesante.

Pești

În prima decadă a lunii iulie, Uranus și Soarele aduc surprize plăcute și întâlniri stimulante. Acesta este un moment bun pentru a încerca ceva nou și interesant. Peștii au suficientă libertate pentru a face acest lucru. Chiar dacă este vorba și despre acea parte ușor perversă a personalității, nativii se pot exprima acum mai liber. Jupiter se află în Pești și oferă flashuri de intuiție despre ce va urma în anul viitor. La sfârșit de iulie, Jupiter intră în Vărsător. Peștii trăiesc și înțeleg compasiunea mult mai amplu decât până acum. Dacă vor reuși să facă și diferența dintre compasiune și milă, vor urca pe o nouă treaptă spirituală.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 496, săptămâna 20-26 mai.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *