Încă un tânăr medic urgentist la spitalul Târgu Neamţ

Începând cu data de 1 august, un al cincilea medic urgentist va fi angajat în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe de la spitalului orăşenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamţ. Este vorba despre dr. Olimpia Rusu de loc din comuna Vânători-Neamţ.

Anunţul a fost făcut de dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului prezent astăzi în şedinţa de consiliu local al oraşului.

Vreau să vă aduc la cunoştinţă că, în cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului de Administraţie a spitalului a fost suplimentat la CPU un post de rezident în ultimul an în specialitatea primiri urgenţe. Va veni prin transfer un medic de la spitalul din Botoşani care este de loc din Târgu Neamţ.  Am propus acest transfer şi membrii CA au aprobat-o. Avem nevoie de medici tineri la spitalul nostru şi acesta este unul dintre obiectivele  mele principale ca manager”, a spus dr. Alexandru Pătraşcu.

Proiectul privind aprobarea modificării statutului de funcţii al spitalului prin care este posibil transferul noului medic urgentist a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

În cadrul aceleaşi şedinţe a fost aprobat şi proiectul de dare în folosinţă gratuită a trei spaţii aparţinând domeniului public al oraşului, situate în Ambulatoriul de specialitate la parter, către spitalul orăşenesc. Şi acest proiect a fost aprobat de către consilierii locali care au înţeles că acest spaţii sunt destinate pentru înfiinţarea unor noi specialităţi medicale.

Toate aceste spaţii din Ambulatoriu sunt necesare spitalului şi trebuie să facem în aşa fel încât aceste spaţii să fie ale spitalului mai ales că se vor înfiinţa noi specialităţi medicale. Iar medicii cu cabinete individuale să-şi găsească spaţii pentru cabinete la privat, în spaţii de închiriat din oraş”, a intervenit Maria Vrânceanu, consilier local independent.

În orice contract există clauze prin care spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea un cabinet individual poate fi pus la dispoziţia spitalului şi să se rezilieze contractul. Şi prioritate trebuie să aibă pacienţii şi apoi spitalul”, a conchis şi viceprimarul Vasile Apopei.

C.T. STURZU