Lovitură de teatru la Pro România: Emilia Arcan, coordonator pentru organizarea alegerilor în cadrul organizației

După ședință

Actualizare: Comunicatul oficial al Pro România Neamț îl puteți citi mai jos:

„Ieri, 5 iulie 2021 a avut loc Biroul Executiv al organizației PRO ROMÂNIA Neamț, convocat în data de 1 iulie 2021, care a decis, conform ordinii de zi, următoarele:

  • Lărgirea biroului executiv în exercițiu – Emilia Arcan, Florin Vornicu și Cristian Ticușan au fost aleși prim-vicepreședinți ai Biroului Executiv ai PRO ROMÂNIA Neamț;
  • Ovidiu Gavril a fost ales Secretar General;
  • Cristian Tihenea a fost ales Trezorier;
  • Stabilirea regulamentului, procedurilor și calendarului pentru desfășurarea alegerilor locale interne în PRO ROMÂNIA Neamț și a Conferinței Județene.

Coordonatorul organizației Județene PRO ROMÂNIA, Liviu Harbuz, a delegat o parte din atribuțiile sale prim-vicepreședintelui Emilia Arcan, printre care organizarea alegerilor locale interne în următoarea perioadă.

Echipa PRO ROMÂNIA Neamț este foarte optimistă în condițiile în care propunerile de pe ordinea de zi au fost votate cu majoritate absolută, semn al unității și determinării membrilor din Biroul Executiv Județean de a continua proiectul PRO ROMÂNIA.

PRO ROMÂNIA Neamț își dorește să fie o organizație puternică, unită în jurul principiilor și ideilor care au consacrat-o.

Organizarea și deciziile Biroului Executiv Județean s-au derulat în baza noului statut al Partidului PRO ROMÂNIA.

Știre inițială: Într-o ședință a Biroul Executiv Județean al Pro România Neamț, desfășurată în această seară, luni, 5 iulie, Liviu Harbuz și-a delegat atribuțiile sale de coordonator către fostul senator PSD Emilia Arcan pentru ca aceasta să se ocupe, punctual, de organizarea alegerilor din cadrul organizației. Acestă decizie vine pe fondul disensiunilor clare de viziune asupra alianțelor politice locale dintre Harbuz și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mădălina Ciubotaru. Ultima a ales o alianță alături de PSD Neamț care îi asigură o poziție importantă pe scena politică locală și a încercat preluarea în forță a organizației. Oameni din jurul ei au vorbit în ultima perioadă despre faptul că se dorea ca toată lumea, inclusiv  organizația municipală, să se  supună aceleași politici, în caz contrar vorbindu-se despre ridicarea sprijinului politic, inclusiv în cazul viceprimarului Alin Lehăduș. Finalitatea politică ar fi schimbarea raportului de forțe în Consiliul Local Piatra Neamț, lucru dorit de mult timp de către PSD.

Revenirea în prim-plan al fostului senator PSD Emilia Arcan,, poate fi considerată de către unii surprinzătoare. În realitate, Emilia Arcan a ajuns în Pro România după discuții cu Liviu Harbuz și a intrat imediat în postura de candidat la președinția Consiliului Județean.

Calitatea de organizator al alegerilor locale în partid va fi o provocare pentru Emilia Arcan, în condițile în care ea a avut tot timpul o relație bună cu Victor Ponta. De la ședința din această seară a lipsit Mădălina Ciubotaru, care a preferat să boicoteze ședința, alături de un mic grup de apropiați, așa cum s-a întâmplat și la prima încercare de convocare.

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *