OMUL SĂPTĂMÂNII: Iulian Bulai, deputat USR-PLUS

Motivația este simplă, pentru că există și pentru că scrie. Una dintre ultimele postări de pe contul său de socializare ne arată cum poți să scoți ce este mai bun din șeful tău de partid și să faci multă lume să vorbească despre asta. Unii spun că ar fi vorba despre o odă în stilul cunoscut al unui subaltern pentru șeful său. Alții, că ar fi vorba despre o formă subtilă de umor între membrii marcanți ai unui partid, greu de gustat de cei din afara cercului respectiv. Dar textul este de manual și „Mesagerul de Neamț” spune că merită diseminat.

„Dan Barna e un tip care ține la glumă, dar și genul de om care tratează cu seriozitate cele mai mărunte lucruri.

E un tip autoironic și onest. Sincer și asumat.

Azi e ziua lui. Nu pun poze cu el, doar vă povestesc. Că oricum sare pe noi armata de troli și face mișto de această postare.

Dan acceptă critica și are stomac și ficat să treacă peste multe. Și nu e deloc pretențios, poate să mănânce grătar fără tacâmuri și să bea bere direct din sticlă. În timp ce ascultă un coleg care are ceva de spus.

Discută cu toată lumea fără fandoseală. Și pe stradă, și la Palatul Victoria. Și cu fermieri sau primari, și cu producători de film sau colegi de prin țară care schimbă trenul sau avionul la București și au liber câteva ore.

Genul de om nepretențios și parolist. Care folosește dibace în aceeași frază cuvinte întortocheate și din popor. Care se tunde chel vara, indiferent de ce campanii urmează toamna. Care zâmbește cu diplomație când vede fâstâceli sau situații caraghioase. Care rămâne om, dincolo de politică și politicieni.

Hai noroc și La mulți ani, Dane!

Ne vedem acuși în campania de la toamnă!

PS: Da, coaliția de guvernare rezistă pentru că e Dan acolo. Și aduce pe fiecare la masă și ține pe fiecare aproape. Factorul de stabilitate și liantul acestei guvernări. Adultul din cameră. Asta chiar merită sărbătorit”.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 498, săptămâna 15 – 21 iulie.

2 comments

 • Mircea

  iulie 18, 2021 at 6:05 pm

  Da’ cu bugetarii cărora, prin încălcarea legii, nu le-a mărit salariul si care prin marile reforme pe care le face el si acoliții lui a ajuns la 70% valoarea din 2018, stă de vorbă???? Sau doar înainte de alegeri???? Asta dacă le mai profeți…

  Răspuns

 • V.Vasile

  iulie 19, 2021 at 9:00 am

  Aveti ce meritati , noi nu ! Ati votat tot felul de ambulanti , terchea – berchea , cersetori ,,stilati,, pe afara , sa faca ce , sa faca praf ce a mai ramas din tara asta ! Ce-i drept , erau putine optiuni….

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *