Patru persoane din Neamț suspecte de infectare cu varianta delta

Direcția de Sănătate Publică Neamț a trimis pentru secvențiere la Iași probele recoltate de la 4 persoane suspectate de infecția cu varianta delta a coronavirusului. În câteva zile, probabil la începutul săptămânii viitoare, se va ști dacă și câte dintre acestea se confirmă. „Abia s-au trimis la Iași patru probe pentru secvențierea tulpinii delta și vom avea rezultatele în câteva zile. Acestea sunt primele cazuri suspecte din Neamț și, din datele pe care le avem până acum, nici una nu are istoric de călătorie în străinătate”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Mai contagioasă, tulpina delta încă nu a fost confirmată la nici o persoană din județul Neamț, dar sunt câteva cazuri în județele vecine – Bacău și Iași. S-au înregistrat și două decese, un bărbat de 62 de ani și celălalt de 35 de ani, ambii membri ai unei familii din județul Bacău care s-a întors recent din Finlanda, dintre care 4 persoane confirmate sunt asimptomatice. Decesele nu s-au produs ieri, când au fost anunțate de autorități, ci doar testele pozitive la varianta delta au fost anunțate ieri.

Revenind la Neamț, astăzi 8 iulie, au mai fost anunțate două cazuri noi de infectare cu covid, iar de la începutul lunii iulie a mai confirmată infectată o singură persoană. În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț astăzi nu era internat nici un pacient pozitiv covid, potrivit dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical interimar,

 

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *