Primarul Andrei Carabelea revine: Castani, nu platani!

Invitat la emisiunea live „Cafeaua de dimineață” de astăzi, 23 iulie, primarul Andrei Carabelea a declarat că s-a renunțat la plantarea platanilor în locul castanilor tăiați din municipiul Piatra-Neamț. Dincolo de faptul că platanii sunt periculoși pentru sănătatea publică, ideea ca acești copaci să apară în locul castanilor i-a nemulțumit pe pietreni și nu numai. Castanul este simbolul orașului Piatra-Neamț de vreo 150 de ani, unul din motivele de admirație din partea turiștilor de-a lungul vremii, sursă de inspirație pentru artiști – melodia „Trecea fanfară militară” – și ceea ce face ca orașul nostru să fie unic în țară.

Castanii de pe strada Eroilor, bulevardul Republicii și Decebal sunt tăiați fiindcă sunt bătrâni și bolnavi, potrivit raportului Primăriei Piatra-Neamț, care a primit avizul Direcției Silvice. Operațiunea ar urma să se încheie până în toamnă, când vor fi plantați copaci tineri.

C.I.

2 comments

 • Bicajanu Constantin

  iulie 23, 2021 at 1:58 pm

  Poate aflăm și noi populația cât a costat operațiunea de doborâre a arborilor ,cum a fost valorificat materialul lemnos recoltat , cine a fost firma care a executat lucrarea si dacă aceasta era autorizată pentru astfel de lucrări și mai ales dacă era inregistrată în SUMAL 2

  Răspuns

 • Grigore

  iulie 25, 2021 at 5:00 pm

  Bună ziua doresc sa ma adresez Dl. Primar în calitate de cetățean al Orașului Piatra Neamț, nevoia de Pomii și spatii verzi sunt vitale pentru acest oraș unic în România.
  Schimbările climatice ar trebui sa ne pună pe gânduri sa gindim o strategie pentru urmași noștri in plantarea de citi mai mulți arbori și spatii verzii.

  Cu stima Dl. Grigore

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *