Protest pentru Pia în Piatra Neamţ

Deputatul AUR Dumitrina Mitrea a organizat, duminică, 11 iulie, un protest pentru susţinerea cauzei Piei Seiler din Germania, pentru ca aceasta să se întoarcă la mama ei, de unde a fost luată cu forţa.

Peste 50 de membri şi simpatizanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor din judeţul Neamţ au participat, timp de mai bine de o oră, la protestul organizat în Piatra Neamţ, lângă Prefectura Neamţ, în susţinerea acestei cauze umanitare.

Oamenii au scandat: „Dreptate pentru Pia!“ şi „Nu ne luaţi copiii!“ agitând pancarte cu fotografia fetiţei de 7 ani şi cu sloganuri în susţinerea ei.

Deputatul AUR Dumitrina Mitrea a vorbit despre tragedia pe care Mihaela Seiler, mama din Prahova, o trăieşte acum când i-a fost smuls copilul de lângă ea: „Este o adevărată tragedie prin care trece această mamă. Nu doarme, nu mănâncă. Am primit mesaje de la această mamă şi la ora 2,00 dimineaţa. Nu putem sta cu braţele încrucişate! Nu putem permite ca un stat care se pretinde unul de drept să calce în picioare drepturile românilor. Pia trebuie să se întoarcă la mama ei!”.

Pia a fost luată direct de la şcoală de un angajat al Jugendamt din Freiburg (instituţie similară Protecţiei Copilului din România), la cererea tatălui fetiţei, medic stomatolog, cetăţean german de origine română, cu o mare influenţă în anumite medii și a fost dusă în plasament pe 10 martie, la o altă familie din Germania. O sentință semnată de 3 judecători, pe 8 martie, stabilește ca fetița să rămână lângă mama sa, decizie încălcată însă de o angajată a Oficiului de asistență socială pentru copii și tineret. La numeroasele plângeri făcute de Mihaela Seiler la poliţie şi judecătorii i s-a răspuns că a fost o regretabilă eroare şi că fetiţa va reveni acasă, ceea ce nu s-a întâmplat, însă, nici după trei luni. Mai multe petiţii prin care se adună semnături pentru a o aduce pe Pia înapoi lângă mama ei circulă în mediul virtual.

Şi senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat necesitatea acestui demers: „Ministrul Aurescu, prin pârghiile diplomatice pe care le are, trebuie să facă ceea ce trebuie ca să o scoată pe Pia dintr-o custodie falsă şi nocivă şi să o dea în braţele mamei. Sunt sigur că ministrul Aurescu va auzi de acest protest. Iar atunci când aud de astfel de mişcări ale străzii, cum sunt şi cele de astăzi, din întreaga ţară, reacţionează! Aşa că, să nu se facem griji, Ministerul de Externe va face ceea ce trebuie prin pârghiile pe care le are!”.

Angela Croitoru