Știre actualizată. Neamț: Patru profesori de 10 la definitivat, înainte de contestații

Actualizare: Profesorii care au reușit nota maximă la examendul de definitivare din acest an au o vechime de un an în sistem. Este vorba de Ioana Mădălina Zăbavă – educatoare la Colegiul Tehnic „Spiru Haret” Piatra Neamț, Ștefania Ramona Ciocan – educatoare la Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu” Roznov, Adriana Elena Pal – profesoară de chimie industrială la Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman și Andreea Mădălina Toma – profesor de desen la Școala Gimnazială „Gheorghe Pătrașcu” Buruienești (Doljești).

Știre inițială: Promovabilitatea la examenul de definitivare este de 68% la nivelul județului Neamț, înainte de contestații. Profesorii nemulțumiți de nota la proba scrisă pot depune contestații și astăzi, 22 iulie, până la ora 12.

Sunt 4 profesori care au nota 10, din cei 125 de candidați care au susținut testul scris. „70 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 -10. Dintre aceștia, 4candidațiau fost notați cu10, iar 9 candidați au primit note între 9,50-9.99. De asemenea, 43 candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat probascrisă12candidați”, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Promovabilitatea la nivel național este 72,9%, iar 187 de profesori din țară au primit nota 10. Promovați înainte de contestații sunt 5.782 de candidați care au reușit medii între 8 și 10.

Notele finale la scris vor fi publicate în data de 27 iulie. Nota la testul de cunoștințe contează 70% în media finală, iar pentru a fi declarat promovat un candidat are nevoie de minim 8. Obținerea definitivatului conferă profesorului dreptul de intrare și avansare în sistemul de învățământ.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *