Video. Noul modular ATI Piatra-Neamț cu o săptămână înainte de inaugurare

Astăzi, 20 iulie, la noul modular ATI din curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț se fac ultimele pregătiri înainte de predarea investiției, peste fix o săptămână, adică marți, 27 iulie. A fost montat și postul trafo care va alimenta cu energie electrică secția, independent de restul spitalului și vor fi făcute și ultimele verificări tehnice.

Realizată din donații de Asociația „Dăruiește Viață”, secția ATI va fi gata pentru pacienți după ce spitalul județean va termina utilarea cu echipamente și aparatură.

În primă fază, aici vor fi îngrijiți pacienți care au nevoie de terapie intensivă, după cum ne-a declarat dr. Vitalie Gurău, medicul șef al secției ATI. „Vom mări capacitatea de activitate a secției, nemaiavând pacienți cu covid așa mulți, vom îngriji pacienți de terapie intensivă, atât chirurgicali, cât și de medicină internă, practic din toate specialitățile. Devine o unitate distinctă, ca să nu plimbăm personalul și pacienții prin curte. Ne reorganizăm activitatea, vor fi două colective medicale distincte pentru noua secția ATI și pentru cea care funcționează la etajul IV în pavilionul chirurgical pentru anestezie și bloc operator plus partea de post-operator. Pacienții care vor avea nevoie mai mult timp de terapie intensivă, vor fi îngrijiți în modular. Sperăm să avem și personal medical suficient, sunt câteva concursuri de angajare în perioada următoare. Deocamdată, ne străduim să facem față la solicitările pe care le avem în prezent, sunt mulți pacienți gravi, toate cele 6 paturi sunt ocupate și avem în continuare nevoie de ajutor de la celelalte spitale să ne primească o parte din bolnavii care au nevoie de terapie intensivă”.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *