Zeci de locuri libere la clasa a IX-a în liceele și școlile de meserii din Neamț

Liceele teoretice, vocaționale și tehnologice din județul Neamț încă mai au locuri neocupate pentru a doua etapă de admitere în clasa a IX-a. Majoritatea școlilor mai au și cel puțin câte un loc neocupat pentru romi și pentru elevii cu cerințe speciale, inclusiv la liceele vocaționale. Elevii care au susținut evaluarea națională și nu au fost repartizați în prima etapă sau nu s-au înscris la liceele unde au fost admiși pot participa la a doua etapă de admitere și completează fișele de opțiuni în perioada 29 iulie – 5 august. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 6 august.

Sunt suficiente locuri libere și pentru elevii care nu au susținut evaluarea națională, care nu au intrat la liceu și care după cele două etape de admitere se pot înscrie în învățământul liceal profesional și dual. De pildă, cei care vor să învețe o meserie pot alege sistemul dual, mai ales că sunt multe locuri neocupate. Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț are libere 12 din 14 locuri la clasa de lăcătuș, 22 de locuri din 25 la clasa de sudor și 10 locuri din 14 la clasa de filator. La clasa de lăcătuș mecanic de la Colegiul Tehnic Forestier Piatra-Neamț mai sunt libere 17 locuri din 28. Dar și școlile profesionale au locuri disponibile la clasele de lăcătuș mecanic și confecționer textile, singurele specializări. Perioada de înscriere și repartizare a elevilor este 9-12 august.

Listele cu locurile neocupate au fost publicate de Inspectoratul Școlar Neamț în data de 29 iulie și pot fi studiate aici.

C.I.