Știre actualizată. Adolescentă din Roman transportată la Iași cu arsuri grave pe 43% din corp

Actualizare 15 august: Conform unor informații primite de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, starea adolescentei s-a îmbunătățit în ultimele zile. Aceasta este stabilă, cooperantă, răspunde la tratament dar va fi supusă unor noi intervenții chirurgicale în zilele următoare pentru excizarea suprafețelor afectate de arsură și pentru acoperirea acestora.

Actualizare: Duminică, 8 august, medicii ieşeni au operat-o timp de 5 ore pe adolescenta de 15 ani, din Roman, potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, bioinginer medic principal doctor Alina Belu. Starea ei este în continuare foarte gravă, iar următoarele zile vor fi decisive pentru ea.

Evoluţia celeilalte adolescente, de 14 ani, cu arsuri pe 2% din suprafaţa corpului, este bună, ea va mai rămâne în Secţia de arşi a Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, câteva zile.

Știre inițială: În această dimineață, 8 august, trei adolescente, cu vârste între 13 și 15 ani s-au urcat pe un tren de marfă din gara Roman, două dintre ele suferind arsuri în urma electrocutării. La fața locului s-au deplasat forțe ale pompierilor, precum și o ambulanță SMURD și o ambulanță a SAJ Roman.

Până la sosirea forțelor de intervenție,  persoanele au fost degajate de pe trenul de marfă pe care se aflau. Toate cele trei persoane sunt asistate de către echipajele medicale aflate la fața locului, 2 dintre acestea prezentând arsuri. Cele trei fete sunt conștiente și cooperante”.

O adolescentă de 15 ani prezenta arsuri membrele drepte (superior si inferior), în timp ce adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, ambele fiind transportate la Spitalul Municipal Roman. Având în vedere gravitatea situației, Spitalul Municipal Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta victimele la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Managerul acestui spital, dr. Alina Belu, informează că, în urma unei investigații preliminare s-a concluzionat că adolescenta de 15 ani suferă de o „arsură gravă prin flacără în urma unei electrocuții în suprafață de 43%, de gradul 3-4… Va beneficia de tratament chirurgical, de excizie a escarelor în urma arsurii și de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu un pronostic rezervat… Adolescenta de 14 ani are o suprafață de arsură de 2%, nu pune probleme, va beneficia de terapia instituită în urma arsurii”. Declarația completă a managerului spitalului o puteți asculta mai jos.

Vlad B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *