Amenințări și înjurături de la un șef de partid pentru un echipaj de poliție

Actualul președinte al Partidului România Mare- filiala Neamț, fost polițist Eliazăr Cioinegel, care a prestat și ca șef pentru o foarte scurtă perioadă la DGA Neamţ, a reușit să devină vedetă în oraș după ce a amenințat și înjurat pe membrii unui echipaj de poliție de la „rutieră” din Târgu Neamţ. Iar scena s-a petrecut ziua în amiaza mare, chiar în zona sediului Poștei, probabil considerat un loc în care regulile de circulație nu se aplică pentru foști polițiști.

Fostul angajat al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost oprit în trafic de către un echipaj de la poliţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare (în zona sediului Poştei) pentru că a întors maşina de pe sensul de circulaţie încălcând linia dublă continuă chiar în faţa poliţiştilor. Imediat după ce a fost oprit şi unul dintre poliţişti se afla în maşină pentru a completa procesul verbal şi amenda pentru încălcarea regulei de circulaţie actulul preşedinte al Partidului România Mare-filiala Neamţ a recurs la injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor care au îndrăznit să-l oprească şi să-l amendeze.

Conform unor martori aflaţi aproape de incident, fostul angajat DGA nu a ezitat să arunce cuvinte de ameninţare către poliţişti, în încercarea de a-i intimida.

„Cioinegel circula prin centru cu maşina şi deodată, în faţa Poştei a virat stânga pe contrasens peste linia continuă ajungând pe celălalt sens de mers. Nu cred că a văzut poliţia care era în faţa lui că altfel nu-mi explic cum de a întors brusc maşina. Poliţiştii l-au oprit şi în timp ce unul dintre ei era în maşină să facă documentele pentru amendă Cionigel a început să-i înjure ca la uşa cortului. În mijlocul străzii a început să-i ameninţe pe poliţişti că se va ocupa de ei şi că le vor pare rău că l-au oprit şi amendat. Era roşu la faţă de nervi. Dar poliţiştii au fost calmi şi şi-au făcut datoria exemplar”, ne spune un martor ocular.

Fără a se lăsa intimidaţi de ameninţările politicianului aflat la început de drum, completat de competențele fostului polițist anticorupție, poliţiştii i-au aplicat o amendă de 1.305 lei pentru încălcarea linii continue şi cu 1.000 lei pentru proferarea de injurii la adresa poliţiştilor.

Morala întâmplării: vizita din vara aceasta de la Muntele Athos a celui amendat nu a fost suficient de lungă sau de intensă pentru a-l pregăti pentru astfel de întâmplări. Cel puțin acum există motiv pentru încă o vizită, de data aceasta pentru spovedanie și iertarea păcatelor acum devenite de uz public.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *