Apelurile video/audio de pe Messenger devin criptate și nu mai pot fi interceptate

Facebook Messenger a anunțat printr-o postare oficială de pe blog că va adăuga noi funcționalități aplicației, printre care și criptarea apelurilor video/audio, nemaiputând fi interceptate.

Astăzi (13 august), lansăm opțiunea de a efectua apeluri vocale și video criptate end-to-end pe Messenger, împreună cu controale actualizate pentru mesajele care dispar. Oamenii se așteaptă ca aplicațiile lor de mesagerie să fie sigure și private și, cu aceste noi funcții, le oferim mai mult control asupra apelurilor și conversațiilor lor.” – a menționat compania în articol.

Schimbarea, spune compania, ar veni după ce în ultimul an s-au înregistrat peste 150 de milioane de apeluri video pe zi pe Messenger.

Criptarea apelurilor end-to-end este deja folosită și de aplicația WhatsApp, pentru a menține conversațiile persoanelor în siguranță împotriva hackerilor și a infractorilor.

De asemenea, Messenger a mai menționat și faptul că utilizatorii nu pot raporta un mesaj care dispare sau o conversație criptată end-to-end.

Pe lângă noua funcție de criptare a apelurilor end-to-end, Messenger a mai adăugat și noua funcție de a trimite mesaje care dispar. Deja funcția este folosită cu succes de Snapchat și WhatsApp. Fiecare utilizator își poate alege timpul său pentru mesajele care dispar, de la 5 secunde până la 24 de ore.

Am actualizat funcția de expirare a mesajelor în chat-urile noastre criptate end-to-end. Oamenii nu doresc sau nu au nevoie întotdeauna de mesajele lor pentru a rămâne, iar comenzile temporizatorului permit unei persoane să decidă când mesajele lor expiră în conversație. Am actualizat această setare pentru a oferi mai multe opțiuni persoanelor de a alege intervalul de timp înainte ca toate mesajele noi să dispară, de la doar 5 secunde până la 24 de ore”, a mai declarat compania.

D.N.

Sursă foto: https://messengernews.fb.com/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *