Bianca Ghelber din Roman obține locul 6 la Jocurile Olimpice

Actualizare: Bianca Ghelber a reușit un rezultat extraordinar, ocupând locul VI în finala probei de aruncarea ciocanului, cu o aruncare de 74,18 m, cea mai bună performanță personală a sa, conform prosport.ro.

Știre inițială: Școala de atletism de la Roman încă produce sportivi impresionanți, cu care România se poate mândri. Ultimul exemplu este Bianca Florentina Ghelber fostă Perie (31 de ani) care a reușit să se califice în finala probei de aruncarea ciocanului de la jocurilor olimpice în curs de desfășurare la Tokyo. Ultima aruncare a sa, de 71,72 de metri, i-a asigurat locul al 11-lea și, implicit, prezența în finala care se va desfășura marți, cu începere de la ora 14.35, ora României.

Bianca Ghelber (Perie), născută pe data de 1 iunie 1990 în Roman, a devenit și cetățean de onoare a acestui municipiu în 2012, grație rezultatelor excepționale obținute la competițiile internaționale de juniori. „Caz unic în istoria atletismului lumii, Bianca Perie este cvadruplă campioană mondială de juniori la aruncarea ciocanului. Practic, la toate competiţiile de mare anvergură internaţională rezervate categoriei ei de vârstă şi-a adjudecat prima poziţie, celor patru medalii de aur adăugându-li-se încă trei europene la juniori”.

A. C.

Sursă foto: Facebook Bianca Florentina Ghelber

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *