Circulație pe un singur sens de mers pe podul de la Căprioara

După ce podul de peste Cuejdi, în zona pieței centrale a cedat, Primăria Piatra Neamț dă semne că suflă și-n iaurt. În urma ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul Andrei Carabelea a susținut o conferință de presă, prin care a anunțat că se va circula alternativ, pe câte un sens de mers, pe Podul de la Căprioara, deoarece o expertiza tehnică a constatat ce știau toți pietrenii de mult: „având în vedere faptul că expertiza tehnică ne arată că acest pod nu are lățimea necesară pentru circulația pe ambele sensuri, precum și faptul că prezintă elemente vizibile de degradare am hotărât astăzi în CLSU să asigurăm circulația alternativă pe câte un sens […] Chiar în acest moment se desfășoară o ședință a comisiei rutiere unde se caută soluții pentru a se implementa cea mai bună variantă de lucru. Cel mai probabil va fi vorba despre un semafor care să asigure circulația alternativă pe cele două sensuri”, a declarat Andrei Carabelea.

Amplasarea unui semafor pe o stradă unde circulația este mai mereu îngreunată din cauza fluxului mare al mașinilor de mare tonaj, dar și o trecere peste calea ferată, plus un acces direct din sensul giratoriu spre sensul de intrare spre pod, trebuie să fie o decizie luată de persoane cu expertiză în domeniu.

A fost prezentată situația podului de la Căprioara în ședința Comisiei Rutiere și urmează analizată propunerea montării unui semafor deoarece pot exista și alte condiționări impuse din partea celor de la CFR, trafic greu, cei care asigură transportul în comun. Dacă se montează semafor, acesta trebuie sincronizat astfel încât să nu se creeze ambuteiaje rutiere. Înainte de soluția finală trebuie să punem pe primul loc siguranța cetățenilor”, a declarat Vlad Moscalu, administratorul public al municipiului Piatra-Neamț și președinte al Comisiei Rutiere. (M. Z.)

One comment

  • constantin

    august 24, 2021 at 8:33 am

    Primaria P.Neamt prin specialistii de clasa habar nu are care sunt procedurile.De doua luni de zile a strangulat circulatia pe varianta si o lalaie aiurea.Totusi am zis ca autoturismela au varianta Petru Movila. Parca in mod intentionat isi bat joc de noi si s-au apucat de arat si pe aceasta strada stranguland circulatia.Nu trebuia sa astepte sa termine lucrarea pe varianta..??Totusi am inteles ca a adus o minte limpede dar nu se vede.Copii cand terminati joaca??

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *