Gratuități de la Primăria Piatra-Neamț pentru Federația Română de Handbal

Primăria Piatra-Neamț pare să rămână foarte darnică atunci când vine vorba de gratuități la Sala Polivalentă pentru tot felul de organizații. În ședința Consiliului Local din 31 august apare pe ordinea de zi proiectul nr. 12, prin care Federația Română de Handbal cere să poată folosi gratuit unele spații din incinta Sălii Polivalente, pentru o perioadă de 4 luni. Asta pentru consilierii care nu citesc proiectele, iar cei care le citesc vor observa că în protocolul propus, există posibilitatea prelungirii gratuității cu un an.

Conform referatului de aprobare, „se transmite în folosință gratuită, cu obligația plății utilităților (conform ROF aprobat prin HCL nr. 12 din 28.01.2021) de către beneficiar, către Federația Română de Handbal, a unor spații din cadrul Sălii Polivalente, pe tot parcursul anului 2021, astfel:

a) sala mică de antrenamente, 3 ore/ săptămână;

b) sala mare de antrenamente, doar în cazuri speciale, atunci când sunt organizate competiții locale/ naționale (exclus în sezonul de toamnă – iarnă, perioada octombrie 2021 – decembrie 2021, cheltuielile cu încălzirea sălii fiind foarte mari);

c) sala de fitness, 3 ore/ săptămână;

d) vestiar sportivi, doar în timpul antrenamentelor;

e) un spațiu cu destinație de magazie și un spațiu cu destinație de birou.

Spațiile menționate se predau în luna septembrie 2021, pe bază de Proces Verbal.

De ce ar acorda acces gratuit Primăria Federației Române de Handbal și nu ar face acest lucru pentru echipa de handbal feminin, de exemplu? Care ar merita un sprijin consistent fie și numai pentru performanța de a promova.

Este o întrebare la care probabil vor răspunde cei din executiv când vor fi întrebați de consilierii vigilenți din opoziție.

(M. N.)

2 comments

 • Vasile Popescu

  august 26, 2021 at 8:20 pm

  Conform OUG 57/2019, Consiliul local poate da cu titlu gratuit bunuri din proprietatea UAT-ului, entităților care sunt de utilitate publică. Utilitatea publică se dobăndește prin lege sau prin Hotărâre de guvern.

  Răspuns

  • Mesagerul

   august 28, 2021 at 5:36 pm

   Corect. Rămâne întrebarea de ce să dea? Că așa poate da și Academiei Române cine știe ce

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *